Youth is On – konferencia a nők jogairól

Youth is On – konferencia a nők jogairól

2018. február 1-jén A Vértes Agorájában 11 Komárom-Esztergom megyei fiatal gyűlt össze, hogy egy konferencia keretein belül – kreatív eszközökkel – mutassák be a nők helyzetét a világban.

A Vértes Agorája külföldi önkéntesei, Sophie Nersisyan és Eleonora Occhipinti által megálmodott és létrehozott program fő célkitűzése az volt, hogy a különféle országok nőjogi helyzetének bemutatása által pontosabb képet kaphassunk arról, hogy az egyes országok kulturális háttere, hagyományai, jogrendszere miként határozza meg a nők megítélését, lehetőségeit.

Az angol nyelvű rendezvény járulékos célja az volt, hogy a fiatal előadók idegen nyelvű források kutatásán keresztül fejlesszék képességeiket, mélyítsék el tudásukat. A konferencia keretei hasznos tapasztalatokat adhatnak nekik tudományos jellegű konferenciákon való részvételhez is.

A fiatal előadók, Molnár Lilla, Pölöskei Kristóf, Sós Bíborka, Musitz Kíra, Fehér Enikő, Benyó Eszter, Anga Izabella, Vető Lilla, Bihary Petra, Répás Alexandra, Herczeg Emese informatív és rendkívül izgalmas előadása egyben üdítő felismerés is volt: megyénknek komoly tartalékai vannak.

Az ifjúsági szakemberekből álló négytagú zsűri a tartalom, az előadásmód, és a kreatív   megvalósítás szempontjai alapján Fehér Enikő, Musicz Kíra, Benyó Eszter, Herczeg Emese és Bihari Petra előadását emelte ki. Ők öten 2018 áprilisában egy ötnapos svédországi ifjúsági cserén vehetnek részt.

20180201_02