Házhoz megy a Zenede! | Környe

Házhoz megy a Zenede! | Környe

A Vértes Agorája a térségi feladatai jegyében a Környei Művelődési Házzal együttműködve 2018. december 3-án megszervezte a Házhoz megy a Zenede! elnevezésű – a 20. századi könnyűzene igaz történetét feldolgozó – műsort.

Bordás József és zenésztársai, valamint a táncosok két – a környei és a vértesszőlősi diákok alkotta – teltház előtt hamisítatlan rock and roll hangulatot teremtettek.

A zenetörténeti előadássorozat célja, hogy bemutassa az általános- és középiskolás diákoknak a könnyűzene fejlődését az 1920-as évektől napjainkig.
Az országjáró turné a Nemzeti Kulturális Alap szakmai és anyagi támogatásával, az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszteri keretéből jöhetett létre. Az elmúlt három évben 45 településen 140 előadás valósult meg, amin közel 20.000 gyermek vehetett részt. A Vértes Agorája szervezésében a programot korábban a tatabányai és a gyermelyi iskolások láthatták-hallhatták.

Idén Környén, a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és a Vértesszőlősi Általános Iskola diákjai ismerkedhettek meg a különböző zenei stílusokkal, valamint az ötvözetükből komponált slágerekkel.

Bordás Józsefet és csapatát a program sikere és a visszajelzések arra ösztönözték, hogy a zenei missziót folytassák 2019-ben is.
A Zenede II. tematikus sorozata a rockzene hazai és nemzetközi alkotóit mutatja majd be, s a tervek szerint jövőre a a tarjáni és a gyermelyi diákoknak hozzuk el a produkciót.

20181203_01