Eurodesk partneriroda

Mi az Eurodesk?

Az Eurodesk egy olyan, az európai bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat, amelynek az Európai Unió tagállamaiban, valamint Norvégiában, Izlandon, Lichtensteinben, Romániában és Bulgáriában több mint 900 regionális és helyi partnere van. Az itt dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

A hálózat magyarországi koordinációját az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium háttérintézménye, a Mobilitás végzi, központja pedig Budapesten, a Mobilitás Információs Irodában található.

Miben tud segíteni az Eurodesk?

Az Eurodesk mind egyéni érdeklődőknek – pl. diákoknak, tanároknak – mind ifjúsági szervezeteknek, mind diákcsoportoknak tud segíteni. Elsősorban olyan oktatásról és képzésről ad tájékoztatást, melyek fiatalok európai programokban való részvételét segítik elő. Az Eurodesk információi ezen kívül dokumentumokról és európai uniós, illetve hazai támogatási lehetőségekről, pályázatokról, szervezetekről szólnak. Konkrét projektek megvalósításához partnercsoportot kereső ifjúsági szervezeteknek és diákcsoportoknak is segít.

A Vértes Agorája Eurodesk partnerirodája

Kapcsolat:
Szénási Pál
06-30/619-6339
szenasi.pal@avertesagoraja.hu