A Vértes Agorája

A Vértes Agorája – bár egy helyrajzi számmal és postacímmel rendelkező épület neve, valójában – mára fogalommá és szimbólummá lett. Ez a név egyet jelent a minőségi szórakozással, a közösségi élettel, a magas minőségű kultúra közvetítésével, a generációk találkozási pontjával, a szellemi műhelyek születésével és virágzásával, az élethosszig tartó tanulás lehetőségével és a – minden értelemben vett – sokszínűséggel.

Jövőképpel és stratégiával rendelkező – a folytonos megújulásra törekvő, elhivatott emberek alkotta – szervezet működteti. Az itt dolgozók nem csupán figyelemmel vannak az igényekre, de igyekeznek újabbakat támasztani, hogy a városban és térségében élők minőségi szolgáltatást kapjanak, az ide érkezők „hűha” élménnyel távozzanak.

Ha azt mondjuk: A Vértes Agorája, abba beleértjük Tatabánya városrészi művelődési házait és a Kortárs Galériát is. Előbbiek Alsó- és Felsőgalla, Kertváros és Bánhida közösségi életének otthonait jelentik, utóbbi a – jegyezett – kortárs magyar képzőművészet kiállítótere.

A Vértes Agorája állandósága a változás, a megújulás képessége és a minőség iránti elkötelezettség.
Titka, hogy a születésnapi zsúrtól, a nemzetközileg ünnepelt művészek koncertjein át a tömegeket vonzó fesztiválokig minden egyes programba ugyanazt azt az energiát, tudást, igényt fekteti bele.