Közművelődési Minőség Díjat kapott A Vértes Agorája

Közművelődési Minőség Díjat kapott A Vértes Agorája

A tatabányai Agora Nonprofit Kft. – A Vértes Agorájának ítélte oda a 2015. évi Közművelődési Minőség Díjat az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A minisztérium 2015-ben ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Minősített Közművelődési Intézmény Cím és a Közművelődési Minőség Díj elnyerésére. Az elismerések odaítélésének célja a közművelődési tevékenységet végző intézmények minőségorientált működésének ösztönzése és a közművelődési minőségfejlesztés eredményeinek elismerése az országban.

 


Az Agora Nonprofit Kft. csapata

A miniszter, a Közművelődési Minőség Díj pályázati kiírásában meghatározottak szerint, évente legfeljebb egy díjat adományozhat. A pályázatok értékelésével megbízott bizottság az elbírálás során figyelembe vette a pályázó intézmény a vezetés minősége iránti elkötelezettségét, erőforrás gazdálkodását, célkitűzéseit és stratégiáját, értékteremtő folyamatának irányítását, valamint társadalmi hatását és eredményeit.

A díjra azok a közművelődési intézmények pályázhattak, amelyek korábban kiérdemelték a Minősített Közművelődési Intézmény Címet. Ezt 2014-ben Magyarországon 15 szervezet nyerte el, köztük a tatabányai Agora Nonprofit Kft. – A Vértes Agorája. A Közművelődési Minőség Díj évente egy szervezetnek adományozható.  A díjazott a címet az adományozás évének feltüntetésével folyamatosan használhatja, az vissza nem vonható.

A díjat dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár 2016. január 21-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából adta át a Pesti Vigadóban, amelyen tiszteletét tette Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is. A díjátadón Tatabánya Megyei Jogú Várost Schmidt Csaba polgármester, az Agora Nonprofit Kft. – A Vértes Agoráját Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője és Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai vezetője képviselte.

 

Balról: Schmidt Csaba, Sámuel Botond, Salamon Hugó és dr. Hoppál Péter