A nemzet kultúrája – A kultúra nemzete VII. Stratégiai konferencia a Lakitelek Népfőiskolán

A nemzet kultúrája – A kultúra nemzete VII. Stratégiai konferencia a Lakitelek Népfőiskolán

2017. április 19-20-án az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. hetedik alkalommal rendezett stratégiai konferenciát. Az idei konferencia kiemelt témája a nemzeti kultúra szerepe a helyi társadalomfejlesztésben, valamint a tudásmegosztás lehetőségeinek számbavétele.

A Vértes Agoráját Salamon Hugó szakmai igazgató, valamint két szakmai csoportvezető, Varga Rita és Pap Tibor képviselte.

Salamon Hugó Innovációs gondolkodás az Agora Nonprofit Kft-ben és A Vértes Agorájában” címmel tartott előadást, amelyben innovációnk négy fő területét osztotta meg a résztvevőkkel: a rendszerszerű, folyamatorientált szervezeti működést, a szakmai megközelítést és szolgáltatásokat, a partnerség-építés rendszerét és modelljét, valamint a szervezeti és munkakultúrát ismertette.

A Kincsesbánya – városi vetélkedő, mint önszerveződő közösségi folyamat, a HACS/CLLD (Tatabányai Helyi Közösségi Stratégia), mint stratégia- és jövőtervező program, valamint a Quo Vadis, Iuvenis? program és nemzetközi ifjúsági konferencia, mint az „Y” és „Z” generáció megszólítása illusztrálta példaként az elmondottakat.

 


Fotó: Szohn Eszter