ráHangoló koncersorozat

ráHangoló koncersorozat

Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza

(Kodály Zoltán)

 

A 2016/17-es éved utolsó ráHangolójára került sor május 7-én A Vértes Agorájában. A koncertsorozatot Ocskai Gabriella hozta létre, hét évvel ezelőtt, abból a célból, hogy a legfiatalabb generációhoz közelebb hozza a klasszikus zenét.  Az utóbbi három esztendőben az Agora adott otthont a komoly népszerűségnek örvendő programnak. Az együttműködésnek és a pályázati forrásoknak köszönhetően a bemutatott zeneművek köre is mind szélesebb lett.

 

 

A programnak visszatérő nézőközönsége van, s a szülők legalább annyira élvezik a ráHangoló vasárnap délelőttjeit, mint a gyermekeik.

 

 

Most vasárnap a fúvós- és ütőhangszerek világába kalauzolta el az érdeklődőket Ocskai Gabriella, a Tatabányai Fesztivál Fúvószenekar közreműködésével.

 

 

A gyerekek szó szerint testközelből ismerkedhettek meg a hangszerekkel, szólaltathatták meg azokat, sőt, a legbátrabbak karmesteri pálcát is ragadhattak.

 

 

A ráHangoló koncertsorozat folytatódik a 2017/18-as évadban.