Agora Zenei Esték 2017

Agora Zenei Esték 2017

Az Agora Zenei esték jellegzetessége, hogy törekszik a zenei változatosságra, a lehető legszélesebb közönségréteg megszólítására és nyáresti szórakoztatására. A péntek esténként megrendezett koncerteknek remek tere és helye a Zenepavilon, illetve rossz idő esetén A Vértes Agorája, mint ahogyan  ezen a nyáron a két első koncertet  a fenyegető időjárási előrejelzések miatt az épületben tartottuk, ám jó időben a fűre terített plédeken is sokan ültek, feküdtek, élvezték a jó időt és a jó zenét.

A Jazz Time keretében Micheller Myrtill és a Swinguistique idézte fel a XX. század híres francia és angol nyelvű dalait, előadóit, remek hangulatot teremtve és ráadásra késztetve a fellépőket.

[Not a valid template]

 

 

Szalóki Ági „Csak egy nap a világ” című estjében a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről énekelt, tökéletesen hozva a dalok üzenetét kiváló zenésztársaival, szintén ráadással – népdallal – fejezve be a koncertet.

20170714-12

 

 

A Bohemian Betyars először járt Tatabányán és maguk sem gondolták, hogy a középiskolásként  összeállt csapat pár év múlva hol Nyugat-Európában, hol Ázsiában turnézik majd. Lefegyverző odaadásuk minden ember számára élvezetes estét teremtett a kategorizálhatatlan, sokoldalú zenéléssel. Volt ráadás, tánc és öröm…

 

 

A Százan fújják – fúvós örömzene harmadszor jelentkezik az Agora Zenei Esték sorozatban és minden alkalommal úgy megtelik a tér, hogy már ez önmagában örömforrás, hát még amikor játszanak…

Tatabánya Város Fúvószenekara, a Komáromi Egressy Fúvószenekar, az Oroszlányi Koncert és Fesztivál Fúvószenekar, valamint a Mogyorósbányai Fúvószenekar zenészei Szabó Ferenc karmester vezetésével igazán méltó és hangulatos befejezését adták az Agora Zenei Estéknek, természetesen itt is volt vastaps, ráadás és koncert utáni jó hangulatú beszélgetés.

20170728-01