Kerekítő – mondókás móka 0-3 éveseknek

Kerekítő – mondókás móka 0-3 éveseknek

Szeptember 13-ától minden szerdán, 10:00 órától, a Kamarateremben.
Belépőjegy a helyszínen vásárolható, 1.000 Forintért.

Ölbeli játékok, mondókák, hangszerjáték,
dalok, lovagoltatók, cirókázók, lógázók, kacagtatók

Mi a Kerekítő?
A népi eredetű és ma is közkedvelt ölbeli játékok népszerűsítésére létrejött kezdeményezés azért kapta ezt a nevet, mert úgy gondoljuk, hogy a kisgyermekek számára a világ anyukája ölében és a közös játékban, összenevetésekben kerekedik ki első ízben. Ez az élmény, útravaló egy életre szól.
Népi mondóka gyűjteményünk a Kerekítő mondókás könyv-sorozat 2009 óta járja a nyomdát, könyvcsaládunk tizennégy kiadványt számlál. Ezek mondókáit háromféle Kerekítő foglalkozáson támasztjuk fel országszerte több mint száz helyszínen. A Kerekítő Mondókás Móka és a Kerekítő Tippentő néptáncos változat 0-3 éves korig, a Kerekítő bábos torna 1-3 éves korig ajánlott.

Mi a Kerekítő Mondókás Móka?
Félóra höcögés, kacagás a népszerű Kerekítő mondókáskönyv-sorozat játékai nyomán, hogy a mondókákat a családok aztán otthonukban, a mindennapokban is fel tudják idézni. Lógázás, hintáztatás, cirókázás, lovagoltatás élő hangszerjátékkal, népdalokkal színesítve. Az általuk erősített érzelmi biztonság segíti a testi-lelki fejlődés számos területét, az összenevetésekben pedig mindig ott a szeretet!

Miben különbözik más baba-mama programtól?
Ez az egyedüli olyan foglalkozás-hálózat, ahol csak magyar népi ölbeli játékok, mondókák, népdalok, népi gyermekdalok hangzanak el, élő hangszerjátékkal színesítve. J. Kovács Judit drámapedagógus hívta életre. Különlegessége, hogy csak népi forrásból merítünk, mert fontosnak tartjuk, hogy a kicsik első ízben a saját zenei hagyományukkal találkozzanak. Kerekítő manó figurája és korosztályhoz illő bábjelenetei, melyek a kicsik hétköznapjaihoz és a jelesnapokhoz igazodnak, a legkisebbeket is elbűvölik. Több a mozgásos játék, mint a zenei foglalkozásokon, nem zenebölcsi, és nem is énekóra, a hangsúly az ölbeli játékokon van.
A családok a furulyán túl megismerhetik a nádi dudát, csettegőt, recefi cét, odúsípot, sámándobot, több helyszínen a citerát.

Foglalkozásvezető: Renner Andrea, óvónő-gyógypedagógus | +36 20 498 5742 | Facebook: Kerekítő Tatabánya

További részletek, videók, interjúk: www.kerekito.hu

Utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát erre a rendezvényre nem áll módunkban elfogadni.
Bővebb információ

kerekito_01