Tudja, mi történik, ha egy olasz és egy örmény bemegy az Agorába?

Tudja, mi történik, ha egy olasz és egy örmény bemegy az Agorába?

Szénási Szimonetta írását teljes egészében a www.kemma.hu-ról vettük át.

A szicíliai Eleonora Occhipinti és az örmény Sophie Nersisyan, Tatabánya két önkéntese olyan programot találtak ki, amire még nem volt példa a városban!

Már az sem semmi, ha egy olasz és egy örmény lánnyal töltheti a délutánját az ember, hát még akkor, ha a kulturális izgalmakon túl még tanulhatunk is tőlük. Eleonora Occhipinti és Sophie Nersisyan csaknem egy éve élnek Tatabányán, mint A Vértes Agorája önkéntesei. Nemrég egy nagyszerű programot indítottak English Conversation Club címmel.
 
A foglalkozások célja, hogy az érdeklődők életkortól, nemtől és foglalkozástól függetlenül gyakorolhassák az angol nyelvet. A tematikus csevegések keddenként 17 órakor kezdődnek az Agorában.
 
Akkor sem kell megijedni, ha csak konyhaangolul beszélünk, hiszen a lányok jelmondata: Félre a szégyenlősséggel, a lényeg, hogy beszélj!

Ottjártunkkor az utazásról társalogtak a résztvevők, akik között voltak diákok, középkorúak, és az idősebb korosztály is képviseltette magát. Terítéken volt már a Halloween, az állatok, beszélgettek a gasztronómiáról, legközelebb pedig a hobbikról lesz szó.

 

A Harcosok klubjával ellentétben itt vannak szabályok, bár igen egyszerűek: beszélj angolul!, mondd ki a véleményed!, mixelj!, kérdezz! és fülelj!

 

A lányok az EVS program keretében érkeztek a városba, hogy önkéntesként részt vegyenek A Vértes Agorája és a megye más kulturális szervezetek munkájában.

Korábban szerveztek már rendhagyó angolórát a tatabányai Árpád Gimnázium diákjainak, rendszeresen részt vesznek különféle kézműves gyerekprogramokon, népszerűsítik a megye iskoláiban a csereprogramokat, sőt még olvasóinkkal is megosztották, mi az a tíz dolog, ami a legmeglepőbb volt számukra hazánkban és a városban.

Ha kíváncsi, hogy mit szeret bennünk Eleonora, vagy min döbbent meg Sophie, itt elolvashatja az önkéntesek 10 pontját:

Így lát minket egy Tatabányán élő olasz lány
Így látja a magyarokat az örmény Sophie