Agora szakmai műhely

Agora szakmai műhely

Az Agora szakmai műhely keretében 2017. november 23-án találkoztak az agorák vezetői Etyeken, ahol a város polgármestere Garaguly Tibor és Török Rita, a házigazda Magyar-kút Könyvtár és Közművelődési Intézmény igazgatója fogadta őket.  A tanácskozás résztvevői az Agora vizsgálatok eredményeiről tájékozódhattak dr. Juhász Erikától, a Debreceni Egyetem tanszékvezető docensétől, majd Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár beszélt a törvényi és rendeleti változásokról.

A program végén szakmai eszmecserét folytattak a jogszabályi változásokról, amelyet Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója vezetett.

A találkozó másnapján a magyarországi ‘kulturális szakember’-ellátottság helyzetéről esett szó, a fejlesztési lehetőségekről, a szakmai továbbképzésekről, majd a vezetők egyeztették a műhely jövő évi állomásait és tematikáját.

A Vértes Agoráját Hardiné Szabó Anita koordinációs igazgató, Varga Rita művészeti csoportvezető és Salamon Hugó szakmai igazgató képviselte.