Cselekvő közösségek – országos szakmai nap

Cselekvő közösségek – országos szakmai nap

Szakmai napon vettek részt a Cselekvő közösségek projekt országos mentorhálózatának tagjai és szakmai munkatársai 2017. november 24-én, Tatabányán. Az eseménynek a Puskin Művelődési Ház adott otthont.

A fórum fő témája a kulturális törvény változásainak az intézményrendszerre gyakorolt hatása volt.

Salamon Hugó A Vértes Agorája szakmai igazgatója – a rendezvény házigazdájaként – az integrált működés és az agora funkció tapasztalatait, valamint A Vértes Agorája innovatív gyakorlatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

 

 

Kary József, az NMI Művelődési Intézet Közszolgáltatási Igazgatóságának vezetője a módosított kulturális törvényt a közösségi művelődés, közösségi terek vonatkozásában ismertette.

Szu Annamária kutató-fejlesztő csoportvezető (Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ) a részvételi múzeum néhány nemzetközi gyakorlatát és hazai lehetőségeit mutatta be.

Fehér Miklós, az Országos Széchényi Könyvtár – Könyvtári Intézet igazgatója pedig a könyvtári törvény változásainak a könyvtárak működésére gyakorolt hatásairól beszélt.

A szakmai előadásokat követően a résztvevők műhelymunkában vettek részt a közösségi működtetés, közösségek bevonása témában.