Ringbe szállunk!

Ringbe szállunk!

2018-ban is folytatódik az Agora sportágnépszerűsítő programsorozata, amelynek első állomása az ökölvívást hivatott az érdeklődőkkel közelebbről megismertetni. Vendégünk volt a boksztörténelem két ikonikus alakja: Erdei Zsolt „Madár” olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok profi ökölvívó, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke; valamint ifj. Balzsay Károly Európa-bajnoki ezüstérmes, hétszeres amatőr magyar bajnok, a Bokszvilágszervezet világ- és interkontinentális bajnok profi ökölvívója, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Az eseményt Sámuel Botond az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője nyitotta meg, a jelenlévőket pedig Tatabánya polgármestere, Schmidt Csaba köszöntötte.

A pódiumbeszélgetés során szó esett a magyar ökölvívás jelenlegi helyzetéről, jövőképéről, valamint arról, mennyire számít népszerű sportnak ma a fiatalok körében, s hogy nehezebb-e manapság komoly nemzetközi eredményt elérni, mint 15-20 évvel korábban.

Ahogy Madár fogalmazott: az élet is egyfajta bokszring, ahol minden egyes döntésnek következményei vannak, és eredményt elérni csak taktikus, tisztességes teljesítménnyel lehet.

A beszélgetést bemutató követte, a Tatabányai Sport Club Ökölvívó Szakosztályának közreműködésével. Három korosztály (serdülő, junior, ifjúsági) 7 ifjú sportolója küzdött meg egymással a ringben, látványos összecsapásokkal szórakoztatva a közönséget.

Az esemény végén természetesen a dedikálások és közös fényképkészítések sem maradtak el a bokszlegendákkal.

A programsorozat március 19-én folytatódik #Atlétika címmel, amelyen Dr. Baji Balázs világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes magyar gátfutót, valamint Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét köszönthetjük az Agora falai között.

20180227_02