A Tatabányán élő örmény Tatev elárulta, mit szeret bennünk, magyarokban

A Tatabányán élő örmény Tatev elárulta, mit szeret bennünk, magyarokban

Szénási Szimonetta írását teljes egészében a www.kemma.hu-ról vettük át.

Tatevik Martirosyan pár hónapja érkezett a megyeszékhelyre, hogy önkéntes munkát vállaljon. Elárulta, mi számára a 10 legérdekesebb dolog Magyarországon.

Tatev június elején, Örményországból érkezett szűkebb hazánkba az Európai Önkéntes Szolgálat (Erasmus+, korábban EVS) keretében. A 23 éves lány egy évig marad a városban, ezidő alatt pedig társával, Bruna Bratival járja a megyét, hogy különféle izgalmas programokkal színesítse a helyi kulturális életet.

Tatev A Vértes Agorája programjaiban vesz részt mint önkéntes

Bruna már összeszedte, mi az a tíz dolog, ami a legmeglepőbb volt számára országunkban, most pedig Tatev állította össze a saját listáját.

  1. Nem gondoltam volna, hogy a magyarok ennyire szeretik a fesztiválokat. Még csak egy hónapja vagyok itt, de már számos zenei rendezvényen vettem részt. A legjobban a balatonboglári Jazz és bor fesztivál tetszett.
  2. Ahogy a fesztiválokért, úgy a koncertekért is rajonganak a helyiek.
  3. Nagyon különösnek találom, hogy Tatabányán a kis boltok vasárnaponként zárva tartanak.
  4. Magyarországon teljesen elvarázsoltak a történelmi városok. Eddig Budapestet, Győrt és Tatát láttam közülük.
  5. Számomra a magyar parlament a legszebb épület a világon.
  6. Meglepett, hogy Tatabányán ennyien járnak biciklivel munkába vagy akár iskolába. Ez nagyon tetszik, én is szeretnék beszerezni egy kétkerekűt.
  7. A magyar nyelv számomra nagyon nehéz, főleg, hogy néhány magánhangzót ki sem tudok ejteni. 🙂
  8. Nem szeretem a gulyást, a lángost, de a palacsinta nagyon finom!
  9. Az időjárást is meg kell szoknom. Mióta itt vagyok, folyton esik, én pedig jobban kedvelem a napsütést.
  10. Nagyon megszerettem a magyar gyerekeket. Az Agora angol sporttáborának résztvevőit tanítottam angolul, és azt kell mondanom, nagyon okosak és igen aktívak az itteni kicsik. Élveztem a velük való közös munkát. 🙂

Bruna és Tatev többek között angol nyelvű társalgási klubbal segíti a helyieket az angol nyelv gyakorlásában. A csoport minden csütörtökön 17 órakor találkozik A Vértes Agorájában, hogy kötetlen beszélgetéssel gyakorolják az angolt. További részletek az Agora 107-es irodájában kérhető.

Önkéntesen az önkéntesekért: Bruna és Tatev lelkesen tanulja a magyar nyelvet, amiben a cikk szerzője, Szénási Szimonetta segíti őket, szabadidejében. (a szerk.)