Falunap Vértesszőlősön

Falunap Vértesszőlősön

Vértesszőlősön a nyár utolsó hétvégéje az ünnep jegyében telt.
Ennek koronájaként Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, és Nagy Csaba Vértesszőlős polgármestere átadták a „Vértesszőlősért Emlékplaketteket”, valamint a „Vértesszőlős díszpolgára” címet. Ez utóbbit Kutenics Mária kapta, aki tevékeny részt vállalt a község kiemelkedő nemzetiségi kulturális gyűjteménye, a Szlovák tájház és udvar létrehozásában, s munkája egészével hozzájárult a község jó hírnevéhez.

Az ünnep többi részét az önfeledt szórakozás, és az ezt garantáló gazdag és színes programkínálat jellemezte.
A főzőversenyen finomabbnál finomabb ételeket – hogy csak néhány példát említsünk: halászlé, cigánylecsó, tárkonyos malacragu – kellett értékelnie a háromtagú zsűrinek (dr. Kaiser László, a község orvosa, Szabó Mária, a kulturális és oktatási bizottság elnöke, Monos Krisztina, A Vértes Agorája térségi munkatársa). A legjobbnak járó díjat – vörösboros marhapörköltjével – a Vértesszőlősi Sport Egyesület nyerte el.

A folytatásban futóverseny (3 és 1 kilométeres távon), kézműves foglalkozások, íjászat, katonai-, tűzoltó-, mentő- és rendőrségi bemutató várta a község lakóit.

A zenei kínálat is színes volt: koradélután a Makám együttes adott koncertet. Őket követte az Irigy Hónaljmirigy, valamint a gyerekek kedvéért a MeseMusical.
A vidám, eseménydús napot az Abba Sisters és DJ Boris zárta.

A Vértes Agorája egyik kiemelt feladata, hogy térségi tanácsadói és szolgáltatási funkciót töltsön be. Ennek keretében járultunk hozzá a Vértesszőlősi Falunap megvalósulásához: a Makám együttes fellépése szerevezésén kívül szakmai, valamint műszaki-technikai segítséget nyújtva a rendezvény sikeressége érdekében.

20180825_01