A Sportegyesületek Országos Szövetsége fóruma A Vértes Agorájában

A Sportegyesületek Országos Szövetsége fóruma A Vértes Agorájában

Tatabánya sportváros. Olyan, ahol a tehetségek otthonra találtak és találnak ma is. A mindenkori város- és sportvezetés elhivatott és tevékeny támogatója a tehetséges sportolóknak, egészen attól a törekvéstől indulva, hogy megtalálja és elindítsa őket a versenysport felé vezető úton. Elég csak arra gondolni, hogy Tatabánya két legjelentősebb sportlétesítménye milyen legendás sportolók nevét viseli.  Vagy arra, hogy ma is sikeres olimpikonok edzenek a TSC-ben.

Október 12-én, pénteken – mintegy aláhúzva mindezt – fontos események helyszíne volt A Vértes Agorája kamaraterme: sajtótájékoztató, a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) fóruma és elnökségi ülése zajlott itt.

A sajtótájékoztatón jelen volt Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke, Sámuel Botond, a TSC elnöke és a SOSZ elnökségi tagja, valamint Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója. A fórumon pedig a TSC szakosztályvezetői, valamint Kiss Imre, a szövetség tiszteletbeli elnöke is részt vett.


Deutsch Tamás
a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke
A fotó forrása: www.sosz.hu

Schmidt Csaba
Tatabánya Megyei Jogú Város
polgármestere

Sámuel Botond

az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője
és a Tatabányai Sport Club elnöke

Az esemény meghatározó témája – az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága által meghirdetett – „HISZEK Benned Sport Program (Helyi, Integrált Szabadidősportos és Egyesületi Keretek közötti Sport Program) volt. A projekt céljaként az egészséges életmódra nevelést, a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésének jelentőségét az ország népegészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében jelölte meg.

A HISZEK Benned Sport Program egyik alprogramjaként – amely 200 000 000 Ft forrást biztosít – az ország bármely területén működő kis- és közepes sportegyesületek utánpótlás bázisának növelését kívánja támogatni az Államtitkárság, a SOSZ közreműködésével.

A pályázaton sok Komárom-Esztergom megyei egyesület indult. Az eredmények a napokban kerülnek nyilvánosságra.

 

Utószó
A sorok írója pontosan emlékszik rá, hogy A Vértes Agorája egyik első csapatépítő összejövetelén motivációs meglepetésként a TSC élsportolói – élükön a londoni olimpiáról bronzéremmel hazaérkező Csernoviczki Évával – erkölcsi támogatásukról biztosították az akkor komoly kihívás előtt álló agorás kezdőcsapatot. Mert a sport sokkal többről szól, mint számok és eredmények: kitartásról, bátorságról, a lehetetlennek tűnő célok eléréséről, és az emberi teljesítmény határainak tágításáról – minden értelemben.