VI. Agora Koreográfus Verseny

VI. Agora Koreográfus Verseny

A megszokott jó hangulatban, a tavalyi évnél kicsit ritkább mezőnnyel, de változatlanul magas színvonalon zajlott a VI. Agora Koreográfus Verseny. Az idei versenyprogramban láthattunk újító szemléletű és a tradíciókhoz szorosabban ragaszkodó koreográfiákat, kamara jellegű és népes tánckart mozgató előadásokat is. A közönség nagy örömére a helyi egyesületek is képviseltették magukat: két koreográfiát hozott a Bányász Ifi Táncegyüttes és fellépett a tatai Kenderke-Berzenye Néptáncegyüttes is. Még nagyobb volt az öröm az esti eredményhirdetés után, hiszen mindkét együttes díjat vehetett át. Tatabánya Város Nagydíját, egyben a legjobb koreográfiának járó díjat Kádár Ignác és Nagypál Anett közös munkája, a Nádasmenti pillanatok nyerte, a Veszprém-Bakony Táncegyüttes előadásában.

Juhász Zsolt, a zsűri elnöke rövid értékelésében kiemelte az Agora Koreográfus Verseny és a hozzá hasonló megmérettetések közösségépítő szerepét, a szakmai tapasztalatcserében és a fiatal tehetségek felfedezésében betöltött funkcióját. A program persze nem csak a szakmabelieknek jelentett élményt, a  gálaműsor alatt, a Fordulj Kispej Lovam táncosainak kirobbanó erejű produkcióját látva a nézőtéren is mindenkinek megmozdult a lába.

DÍJAK

Koreográfusi díjak

  • Tatabánya város nagydíja, egyben koreográfusi 1. díj
    Kádár Ignác – Nagypál Anett: Nádasmenti pillanatok
    (Veszprém-Bakony Táncegyüttes)
  • Koreográfusi 2. díj
    Lőrincz Hortenzia – Antal Áron: Hajnalozás Pálpatakán
    (Rába Néptáncegyüttes)
  • Koreográfusi, megosztott 3. díj
    Deffend Irén: Leányélet, de szép idő!
    (Bányász Ifi Táncegyüttes)
  • Koreográfusi, megosztott 3. díj
    Kánya Réka – Jakab András – Kurdi Gábor: Dudaház
    (Kenderke – Berzenye Néptáncegyüttes)

Különdíjak

  • A legjobb férfi tánckar díja
    Bot-Ladozók Néptáncműhely
  • Zenei előadói különdíj
    Adorján István, a Kenderke-Berzenye Néptáncegyüttes koreográfiájában való közreműködéséért
  • A legjobb táncos szólista díja
    Kádár Ignác (Veszprém-Bakony Táncegyüttes)
  • A zsűri Pálpataki táncok hiteles tolmácsolásáért különdíjban részesítette Bécsi Örs és Janák Réka táncosokat, a Rába Néptáncegyüttes tagjait

20181110_01