Fergeteges tánckomédia… ahogy csak az ExperiDance tudja

Fergeteges tánckomédia… ahogy csak az ExperiDance tudja

A történelem is hétköznapok sorából tevődik össze. Hétköznapi emberek írják, akik egy adott pillanatban – meglátva vagy megérezve a cselekvés szükségszerűségét – felülemelkednek hétköznapi, átlagos mivoltukon. Eközben élik az életüket: szeretnek, dolgoznak, utaznak, örülnek, bosszankodnak, elbuknak, álmodnak, mulatnak, vagy éppen táncolnak.

Az ExperiDance Társulat széles repertoárjának majd’ minden produkciója ezt ragadja meg: történelem, történelmi személyek, legendák, hétköznapi szituációk – óriási távlatokba helyezve térben és időben – a mozdulat, a tánc nyelvén kifejezve.

Román Sándor nagyívű koreográfiáit grandiózus díszletek között, pompás jelmezekben, kiváló táncosok jelenítik meg: humorral fűszerezett, lüktető, színes kavalkád, véget nem érő virtuóz mozdulatsorokból kikerekedő történetek.

A tatabányai közönség csodálatát régóta magáénak tudó társulat most a Nagyidai cigányok című – Arany János, valós történelmi esetet feldolgozó, komikus „hőskölteményén” alapuló – produkcióját hozta el A Vértes Agorájába. Ahogy mindig, ezúttal is telt ház fogadta őket, s óriási sikert arattak.

A tánckomédia a Magyarországon élő cigányok kultúrájából adott ízelítőt, s nem csupán a cigány néptáncokat szőtte bele a nagyidai mulatozásba, hanem azokat a táncokat is, amelyekkel a cigányság vándorlása során találkozott: török, perzsa, indiai és egyiptomi elemek tették teljessé a történetet.


Az ExperiDance Társulat legközelebb 2019. április 14-én lép fel Tatabányán, a „Szenvedélyem, Velence című szuperprodukcióval. A felnőtt nézőknek ajánlott előadás a Földi Imre Sportcsarnokban lesz. Belépőjegyek már kaphatók: https://avertesagoraja.hu/experidance-szenvedelyem-velence

20181227_17