Youth is On

Youth is On

A Vértes Agorája olyan szervezet, amely a fiatalokat a kezdetektől tudatosan és intenzíven mentorálja, tekintettel van az igényeikre, ad a véleményükre, szívesen fogadja őket a sorai közé, vagy éppen tanul tőlük, ha úgy adódik. A Youth is On című konferencia ennek a – fiatalokkal való intenzív – kapcsolatnak a minősített példája.

Idén arra voltunk kíváncsiak, mi foglalkoztatja őket aktuálisan, a felvetett témára/problémára milyen megoldást tartanak megvalósíthatónak, s mindezt hogyan tudják a lehető legkreatívabban megosztani másokkal, egymással.

Tíz 15 és 25 év közötti – Tatabányáról, Tatáról és Komáromból érkezett – fiatal, egyenként 7 perces – angol nyelvű – előadással vállalta a megmérettetést.

 


EVS önkénteseink: Tatev Martosyan és Bruna Brati
is főszervezői voltak a konferenciának

A konferencia a problémák felszínre kerülésén túl a résztevők kutatásban, nyilvános beszédben, érvelésben való tapasztalatszerzését is szolgálta. Nekünk, szervezőknek pedig távolabbi célunk, hogy a konferencia egy megyeszerte ismert és elismert fórum legyen a fiatalok számára.

 


A mostani előadók valamennyien bekerülnek az Agora mentorprogramjába, a két győztes neve pedig máris ott szerepel az idén őszön esedékes Quo vadis, Iuvenis? című nemzetközi konferencia előadói között.

 


A győztesek: Major Lili és Kostyál Dóra

20190409_22