Magyar Birkózó Szövetség: fókuszban az utánpótlás

Magyar Birkózó Szövetség: fókuszban az utánpótlás

Tisztújító közgyűlése előtt Tatabányán is regionális fórumot tartott a Magyar Birkózó Szövetség, amelynek A Vértes Agorája adott otthont. Németh Szilárdot, a szövetség elnökét elkísérte két alelnök, Bacsa Péter és Komáromi Tibor, valamint a főtitkár, Farkas Tibor.

Jelen volt a találkozón Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere, aki köszöntőjében elmondta, bányász és élsportoló abban hasonlít egymásra, hogy eredményt csak kőkemény munkával érhet el. Hozzátette, ebben élen járnak a tatabányai birkózók, és a cél az, hogy továbbra is sikersportágként emlegethessük a birkózást. Felelevenítette Takács János egykori sikereit, szöuli negyedik helyét, amely igazi példaképpé teszi az egykori klasszist, motivációt jelent a helyi utánpótlásnak.

Schmidt Csaba zárszóként megköszönte a szövetség támogatását, amely további lendületet ad az eredményes felkészüléshez.

Német Szilárd az elmúlt öt év munkáját bemutató prezentációja előtt elmondta, a regionális fórumok célja egyebek mellett az is, hogy a birkózók összetartó közösségét tovább bővítsék, a köteléket tovább erősítsék. Kiemelte, ebben a folyamatban Tatabánya országos összevetésben is az elsők között szerepel.

A szövetség elnöke hangsúlyozta, a városban komoly támogatást élvez a sportág: többek között jelentős segítség a Földi Imre Sportösztöndíj, amelyben az idén két ifjú tatabányai birkózó, Balázs Bálint és Marton Márk is részesül. Említést tett a közeli jövő nagy beruházásáról, a tatabányai multifunkcionális csarnokról, ami számos sportág lehetőségeit bővíti majd, köztük a birkózásét is.

Németh Szilárd beszélt arról is, hogy a Tatabányai Sport Club, amelyben – ahogy fogalmazott – Sámuel Botond ügyvezetése alatt pezsgés indult el, méltán került a tíz kiemelt vidéki sportegyesület közé, és érdemelt ki ezzel komoly sporttámogatást. Hangsúlyozta, fontos, hogy ezt elsősorban az utánpótlás segítésére és a bázisok bővítésére fordítsák az egyesületek.

Az elnöki beszámolót követően szakmai eszmecsere következett, ahol a régió szakemberei kérdezhettek és tehettek javaslatokat a szövetség vezetőinek, egymásnak.

 

20190522_01