Tartalmas július – négy emlékezetes koncerttel

Tartalmas július – négy emlékezetes koncerttel

Tatabányán a nyár lassan elképzelhetetlen az Agora Zenei Esték nélkül. Idén ötödször telt a július a népszerű zenei piknik jegyében. Minden pénteken koncert várta a város zeneszerető- és értő közönségét.
A válogatást most is a műfaji sokszínűség, a változatosság és az egyes műfajok kiválóságainak fellépése jellemezte.

A négy koncertből csupán egyet kellett – az előrejelzett mostoha időjárás miatt – fedett helyen tartani.
A szabadtéri koncertek igazi piknik hangulatban teltek: sokan a fűre heveredve élvezték a zenét, s megjelentek a fiatalok is, akik végigtáncolták például az Aurevoir zenekar produkcióját.

 

 

A sorozat a Kamilka & Pesti Sikk koncertjével, s a Dallam Hangja tehetségkutató győztesei bemutatkozásával vette kezdetét. A Jazz Time alcímet viselő műsor kellemes és szórakoztató nyitánynak bizonyult, a közönség élvezettel hallgatta a régi dalokból és új szerzeményekből álló összeállítást.

 

 

A második koncerten az Esszencia Produkció nevéhez híven, különleges és egyedi élménnyel ajándékozta meg a hallgatóságot: klasszikus- és népzene, jazz, új és újrafogalmazott szerzemények, Bartók-feldolgozás, cigány dallamok szólaltak meg olyan muzsikusok előadásában, akik valamennyien hangszereik utolérhetetlen mesterei.

 

 

Az először Tatabányán – a Peron Music Tehetségkutató Fesztiválon – feltűnt Aurevoir zenekar a számos – hazai, európai és ázsiai – koncert és turné után tért vissza a városba. A friss hangzásvilág, a megzenésített – otthonosan ismerős – versek, a laza, fiatalos, vidám stílus magával ragadta a zenei esték közönségét: a szívből zenélő fiatal ’banda’ óriási sikert aratott.

 

 

A sorozat Tatabánya Város Fúvószenekara jubileumi koncertjével ért véget. A fennállásának 45. évfordulóját ünneplő zenekar a Komáromi Egressy- és Pápa Város Fúvószenekarával egészült ki, s játszott közös programot. Az eseményt hatalmas érdeklődés övezte, minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a fúvós örömzenére: megteltek a széksorok, „elfogytak az állóhelyek”, benépesült a füves terület. A koncert – amelyet két énekes-színész, Ress Hajnalka és Solti Ádám tett színesebbé – sikere egyenes arányban állt ezzel a kimagasló figyelemmel.

 

 

Szervezőként minden pénteken örömmel néztünk végig az egyre nagyobb és nagyobb létszámban megjelenő közönségen: szeretjük látni, hogy sokan vannak, élvezik a koncerteket és sosem feledkeznek meg a pozitív visszajelzésről.