Ipar és közösség 2019

Ipar és közösség 2019

A Nemzeti Művelődési Intézet és A Vértes Agorája Ipar és közösség 2019 elnevezéssel Komárom-Esztergom megye ipari múlttal rendelkező településein tevékenykedő közművelődési szakemberek, civil szervezetek, gazdasági szereplők és döntéshozók részére szervezett kompetenciafejlesztő és tudásbővítő programsorozatot.
A műhelymunkák célja az egyes települések – Baj, Lábatlan, Neszmély, Nyergesújfalu, Sárisáp és Tokodaltáró – közösségét fejlesztő akció megalapozása és megtervezése volt.

Szeptemberben Sárisáp, októberben Lábatlan adott otthont a műhelymunkáknak, amelyek keretében rövid előadások és közösségi beszélgetések, brainstorming, egyéni és csoportos munka valósult meg, Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai igazgatója irányításával.

A program folytatásában – a kiválasztott településeken – helyszíni mentorálás következik, a helyi igényeknek megfelelő módszertannal. A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága részéről Kutenics Kinga és Edelmayer Zsolt, A Vértes Agorája részéről Bihary Petra és Monos Kriszta látják el a mentori feladatokat.