Gyermeknap – plakáttervező rajzverseny és nyári programremények

Gyermeknap – plakáttervező rajzverseny és nyári programremények

A hét végén gyermeknap lesz. A Vértes Agorája látogatói megszokhatták, hogy minden évben kétnapos, más-más tematika köré épülő – izgalmas és mozgalmas – programfolyammal készülve várjuk a családokat május utolsó hétvégéjén. Idén – mint annyi minden másról – erről is le kellett mondanunk. A 2020-as gyermeknap címe és témája „Lányok+fiúk” lett volna. A program összeállt, s úgy gondoltuk, hogy rendhagyó kampánnyal népszerűsítjük. Szerettük volna, ha ennek az érintettek, azaz a gyerekek adnak arculatot, így korábban meghirdettük a plakáttervező rajzversenyt a körükben.

A kialakult helyzet nem szegte a gyerekek alkotókedvét, így néhányan eljuttatták hozzánk rajzaikat. Ezeket, ahogyan azt korábban is terveztük és ígértük, háromtagú zsűri véleményezte. Minden beérkezett plakáttervet közzéteszünk most, mert valamennyi jólesően szép, kedves és szívderítő.

  1. helyezett: Tándor Petra
  2. helyezett: Rostás Amanda
  3. helyezett: Polyák Anna
    Különdíj: Kosztán-Schlemayer Máté

Köszönet illet mindenkit, aki részt vett a pályázaton. Hálásak vagyunk!

A győztes, Tándor Petra és “Selfie” című alkotása

A felnőttek számára is vannak híreink: megszokott nyári programjainkról még nem mondtunk le: bízunk benne, hogy az Agora Zenei Estéken és a Nyáresti vetítéseken végre ismét találkozunk! Előbbin a visszatérő fellépők – a Tatabányai Black Diamond Big Band, valamint Tatabánya Város Fúvószenekara és vendégeik – mellett Herczku Ágnesre számítunk.  Utóbbin – kivételesen – könnyed vígjátékokat tervezünk a ház falára vetíteni!

Az idén harmadik alkalommal jelentkező Dadabányának is találtunk új időpontot. Augusztus 22-ét jelöltük ki az underground művészeti fesztiválra, nagyon nagy reményekkel.

Mindezekről Varga Rita, Seffer Edina és Kammerlohr-Kováts László nyilatkozott a ‘Jó szerencsét, Tatabánya!’ stábjának: