Agora Zenei Esték | 2020

Agora Zenei Esték | 2020

Az Agora Zenei Estékre a tatabányai nyár elmaradhatatlan részeként gondoltunk mindig. A közelmúlt eseményei azonban mindent más fénytörésbe helyeztek, s kiélesedett: semmi nem magától értetődő. Éppen ezért idén egy kicsit jobban várjuk ezt a programsorozatot, s hisszük, hogy a közönség is így van vele. Az eredeti terveink annyiban módosultak, hogy négy helyett három koncertet valósíthatunk meg: arra, hogy ismét százan – vagy inkább százak – fújják, még egy évet várni kell.

Ami változatlan: a minőség iránti elköteleződés, a sokszínűség és a frissesség igénye.

A kínálatban a város – országosan is jegyzett – jazzformációja, a Tatabányai Black Diamond Big Band, a zenei sokszínűségéről ismert Herczku Ági és a Banda, valamint a popzene legnagyobb hatású együttesét megidéző The Bits Beatles emlékzenekar szerepel.

Július 10. (péntek), 19:00 h
Tatabányai Black Diamond Big Band

Egy város élhetőségéről sokat elárul annak közösségi-kulturális élete, művészeti és alkotócsoportjai életképessége. A művésztanárokból álló Black Diamond Big Band 22 éve színesíti a város – és az ország – jazz zenei életét, s jelenlétével, állandó fellépéseivel fontos eleme Tatabánya impozáns művészeti tablójának. A műfaj gyökereiből táplálkozó kortárs jazz és big band zenét játszó együttes koncertje a zenei esték vérpezsdítő nyitányának ígérkezik.
Vendég: Mujahid Zoltán

Július 17. (péntek), 19:00 h
Herczku Ági és a Banda

Herczku Ági népzenei és világzenei előadóművész – más műfajokban is kirándulásokat téve – több zenei formáció sikeréhez is hozzájárult. A „bandázós” időszak 2014 óta tart: színes zenei világuk, egyedi alkotómunkájuk a szakma és a közönség körében is elismerésre talált. Koncertjeikkel rendre zajos sikert aratnak. Tatabányára július közepén érkeznek, hogy a zenei esték közönségének szívét is rabul ejtsék.

Július 24. (péntek), 19:00 h
The Bits Beatles emlékzenekar

Kétség nem fér hozzá, hogy a popzene legnagyobb hatású együttese, a Beatles. Az új zenei irányzat, a korukat megelőző hangzásvilág, a formabontó művészi megoldások, s az így keletkezett időtlen slágerek utat találnak minden generáció szívéhez. Szerte a világban alakulnak és működnek emlékzenekarok, hogy megidézzék a halhatatlan liverpool-i négyest. Az Agora Zenei Esték fináléjában a The Bits Beatles emlékzenekar – zenei hűséghez ragaszkodó – tolmácsolásában hangzik fel egyebek mellett a Yesterday, a She loves you, a Let it be vagy a Hey Jude! (Ugye mindenki énekhanggal olvasta?)

Az Agora Zenei Esték helyszíne a Zenepavilon
(az Erkel Ferenc Zeneiskola előtti tér),
kedvezőtlen időjárás esetén az Agora aulája.