Azt a mondatot ne mondd ki, hogy „öreg vagy”…

Azt a mondatot ne mondd ki, hogy „öreg vagy”…

Mintegy útravalóként is szolgálhatott a címnek választott kiragadott mondat, amelyet Jakupcsek Gabriellától hallhatott az Agora közönsége. Vele indult ugyanis a Traccs című sorozat, amely új színfolt a talkshow műfajában, s az Agora programkínálatában. A népszerű médiaszemélyiség „a mikrofon másik oldalán” is professzionális maradt, mindvégig a tárgyilagosság és a természetesség jellemezte. Az általa érintett témák sokszínűsége, egyikből a másikba való át- és visszatérése pontosan azt a benyomást keltette, amit egy személyes beszélgetés: eltűnt a nagyterem, a nézők sokasága, s maradt az intim hangulatú traccsolás.

Szó esett gyermekkorról, a pályaválasztás vargabetűiről, magánéletről, pályatársakról, sikerekről, kudarcokról, a generációkat összekötő vagy éppen távolító életritmusról, de a mainapság minden beszélgetésben – legyen az rövid vagy hosszú – felmerülő témáról: a koronavírusról is.

S persze nem maradhattak el a – már-már gyarlóságba hajló – női témák: divat, vásárlás, parfümök stb. De az olyan komolyak sem, mint például a kései gyermekvállalás, az öregedés, annak méltósággal, humorral történő elfogadása.

A program a nézői kérdésekkel és dedikálással zárult, de a traccsolás nyilvánvalóan nem maradt abba…


A program folytatásában Ördög Nóra és Nánási Pál látogat Tatabányára októberben, novemberben pedig – a kiváló humoráról is ismert – toxikológus, dr. Zacher Gábor.

A fotót Mészáros Renátó készítette és a szervezők bocsátották a rendelkezésünkre. Köszönet érte!