Lakiteleken felavattak a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát

Lakiteleken felavattak a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát

Október 3-án Lakiteleken – a Hungarikum Ligetben – felavatták a Nemzeti Művelődési Intézet új székházát. A vendégeket Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány elnöke köszöntötte, majd Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője mondott beszédet.

Az átadó ünnepséget és a hivatalos épületbejárást a székház építéséhez kapcsolódó – és az alkotók közreműködésével létrejött – Házat, hazát építünk ismeretterjesztő előadások, valamint egy hagyományteremtő Kárpát-medencei eseménysorozat elindítása követte.

A közművelődési terület életében meghatározó mérföldkövet jelentő eseményen részt vett Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője és Salamon Hugó, A Vértes Agorája szakmai igazgatója is, aki úgy fogalmazott:

„Az archaizáló, visszafogottan elegáns épület igényességével képviseli, amit szakmánknak – amelyet közösségi művelődésnek, kultúraközvetítésnek, vagy közművelődésnek nevezünk –, hitem szerint képviselnie kell: HAGYOMÁNY ÉS MODERNITÁS.”

 

 

Sámuel Botond és Salamon Hugó az NMI új székháza előtt.