A Dadabánya különlegessége az emberi közelség

A Dadabánya különlegessége az emberi közelség

Tizenkilencre lapot húztunk, s ez jó döntésnek bizonyult. Amikor meghirdettük a 4. Dadabányát, szerződtünk a fellépőkkel, még korántsem volt biztos, hogy meg is tarthatjuk a rendezvényt. De bíztunk, s nem hiába.

Június első szombatján, s talán az első igazán nyári napon a Bányászati és Ipari Skanzen területe ismét fesztiválhelyszínné lett. Irodalom, zene, film és képzőművészet lengte be, s az erre vágyó emberek töltötték meg. Ahogy Réz András – a fesztivál „porondmestere” – fogalmazott: a Dadabánya különlegessége az emberi közelség. Mi szervezők is ezt láttuk: a ’Dada’ olyan közösségi rendezvényt testesít meg, amelyet a minőségi együttlét, a jó és tartalmas beszélgetések, az egyedi produkciók, s az inspiratív helyszín együttese jellemez.

Öt és fél koncert, négy irodalmi beszélgetés, egy szabadtéri kiállítás, hétórányi filmvetítés, számos – a helyszínen született – képzőművészeti alkotás, félezer látogató, több hordónyi sör, néhány akó bor, s egy fránya zápor a fesztivál számszerű mérlege.

+1 ígéret: jövőre találkozunk az 5. Dadabányán!

A Nyári Konyha helyszíni beszámolója… 

A borítóképen – Raáb Zoltán felvételén – Rutkai Bori próbálja, illik-e hozzá a Dada. Illik bizony!