A Tatabányai Black Diamond Big Band zajos sikert aratott az Agorában

A Tatabányai Black Diamond Big Band zajos sikert aratott az Agorában

Tatabányán számos alkotó és művészeti közösség tevékenykedik. Több közülük évtizedek óta, amely idő alatt nem csak a városban, de országos viszonylatban is hírnévre tettek szert. Az egyik ilyen közösség a majd’ negyedszázados zenei formáció, a Tatabányai Black Diamond Big Band.

A többségében művésztanárokból álló együttes hitvallásához tartozik a műfaj népszerűsítése, a fiatalabb generációknak való átadása, s az is, hogy a jazz gyökereit is megmutassák, az éppen divatos fősodor mellett.

A Tatabányai Helyi Közösség által kiírt pályázaton is indultak, s nyertek: városszerte közkinccsé téve tudásuk legjavát. A sorozat zárókoncertje – amelyen Hajdu Nelli és Pozsár Zsó énekesek is felléptek – A Vértes Agorájában volt, s zajos sikert aratott.   

Legközelebb az Agora Zenei Esték nyitókoncertjén – július 9-én, a Zenepavilonnál – találkozhat a közönség a Tatabányai Black Diamond Big Banddel, akkor Berki Tamás lesz a vendégük: https://avertesagoraja.hu/agora-zenei-estek-2021-i/

Kulisszatitok: A koncert után két kicsi lányka szökdécselt ki a nagyteremből, s lelkesen kürtölte világgá: „ez a koncert nagyon jó volt!” (Ahogy ezt hallani is…)