Sajtótájékoztató a nyári programokról

Sajtótájékoztató a nyári programokról

A Vértes Agorája – benne a városrészi művelődési házak – nyári programkínálatáról tartott sajtótájékoztatót Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere és Varga Rita, A Vértes Agorája – művészeti és marketing – csoportvezetője.

A városvezető elmondta, a programok közös tervezéskor fontos szempont volt, hogy olyan kulturális és szórakoztató rendezvények valósuljanak meg a nyári időszakban Tatabányán, amelyek egyidejűleg kisebb, összeségében mégis széles közönséget érnek el. Ennek okaként a járvány miatti általános és egészséges óvatosságot említette, s nem utolsó sorban a törekvést, hogy minden városlakó megszólítva érezze magát.

Varga Rita az Agora kínálatáról tájékoztatta az újságírókat: a megszokott sorozatok – Agora Zenei Esték, Nyáresti vetítések, Családi mesedélutánok – mellé egy újabb elem, s vele együtt egy új helyszín került: a Könnyű neked… elnevezésű, igényes – négy koncertből álló – zenei piknik a Csónakázó-tónál.

A városrészi művelődési házak kínálatából a Bánhidai Limonádé elnevezésű zenés kerti pikniket, a kertvárosi családi mozimatinékat, valamint az alsógallai Káposztafesztivált és a sramlipartikat említette.