Könnyű neked… Folytatása következik!

Könnyű neked… Folytatása következik!

Heincz Gábor BIGA és Kontor Tamás adott koncertet az Agora új zenei sorozata, a Könnyű neked… fináléjában. A feldolgozásokat és saját szerzeményeket egyaránt játszó duó olyan válogatással érkezett Tatabányára, amely tökéletesen illett a tóparthoz, s a nyárvégi hangulathoz. Karakteres zenei világuk, a professzionális megszólalás, egymás és a közönség tisztelete várakozáson felüli lezárása volt az új zenei szériának.

A Csónakázó-tónál megvalósuló könnyed nyári program folytatását tervezzük jövőre. Úgy láttuk, hogy a közönség megkedvelte a fűben vagy a napvitorlák alatti padokon élvezhető hangulatos koncerteket. Sőt! A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozások ugyan nem kedveztek sem nekünk szervezőknek, sem a közönségnek, mégis azt tapasztaltuk, hogy sokan mind a négy alkalommal jelen voltak. Családok, baráti társaságok, fiatalok, kicsit régebb óta fiatalalok… Készültek plédekkel, székekkel, koccinatásra alkalmas készlettel. S jól érezték magukat. Köszönjük!


Visszatekintés.

Július első hetében indult az igényes könnyűzenei koncerteket felvonultató sorozat, s elsőként egy népszerű helyi zenekar, a HellóPisti lépett fel. A repertoárja legjavát előadó formáció igazán kellemes hangulatot teremtett még a rekkenő hőségben is.

Őket követte Petruska András, akinek dalai és előadói stílusa tökéletesen illett a “Könnyű nekedről” alkotott elgondolásba, s a tatabányai Csónakázó-tó partjára. Az egy szál gitáron megszólaltatott közvetlen hangvételű, hol melankolikus, hol sugárzóan életvidám, de mindig tökéletesen igényes szerzemények nagyszerű koncertélménnyel ajándékozták meg a közönséget.
S bár a program címe „EgySzemélyes” volt, Petruska duettet is énekelt, vendégével, Dinával – azaz Sárközi Edinával –, s a Looper nevű hangtechnikai eszköz segítségével megsokszorozva önmagát még egy különleges „Petruska kórus” is felhangzott.

Fiatalos energia, professzionális hangzás. Ez jellemezte az újgenerációs együttes, a *Quack* koncertjét. Már a megszólalás előtt érzékelhető volt, hogy eredeti dolgokra számíthat a közönség: a színpadszerte felbukkanó gumikacsák szertelensége állt szemben a zenekar visszafogott, egységes megjelenésével, s a rockbandáktól kevésbé megszokott hangszerek jelenlétével. S be is váltották a reményeket: új és karakteres hangot hoztak saját szerzeményeikkel, s persze nagyszerű hangulatot. A *Quack* igen szerethető formáció, érdemes rájuk odafigyelni! S nem utolsó sorban: jól állt nekik a Könnyű neked…