Lánykérés az Agorában!

Lánykérés az Agorában!

A Vértes Agorája 8 és fél éve, hogy kitárta kapuit. Azóta több ezer programon egymilliónál is több látogató fordult meg nálunk. Volt sok emelkedett pillanat – legyen szó művészeti programról vagy közösségi aktivitásról –, s ezek között volt sok első alkalom, amit jó emlékként őrzünk, s a nehezebb napokon szívesen idézünk vissza. S most elérkezett egy újabb első alkalom, egy igazán szívet melengető pillanat: lánykérés az Agorában! Vujity Tvrtko, akinek egész pályafutása a sorsfordító események dokumentálásáról szól, beavatott „cinkosként” segítette Sabján Bencét, aki a „Túl minden határon” című előadás végén, majd’ ötszáz tanú jelenlétében tette fel a nagy kérdést szíve választottjának, Méhész Bernadettnek: Hozzám jössz feleségül?

 Ez a kérdés – s persze a rá adott válasz – olyan sűrített boldogsággal, s határtalan reménnyel teli, amelyből hullik azokra is, akik csupán szemlélőként vannak jelen egy ilyen pillanatnál, s ilyenkor még az is egy kicsit sűrűbben pislog, aki acélkemény páncélt növesztett a szíve köré.

 Vujity Tvrtko kérdésünkre elmondta, hogy a lánykérést két hete tervezik, s hogy ő és segítői több ötlettel is gazdagították az eredeti elképelést, hogy minden a lehető legjobban alakuljon. A titoktartás sem volt egyszerű, de végül a meglepetés tökéletesre sikerült: a menyasszony, akit Tvrtko kislánykora óta ismer, még a színpadra lépés pillanatában sem sejtett semmit. Arra a kérdésre pedig, hogy „ezek szerint a technikai megvalósításon túl az örömszerzésre is nagy hangsúlyt fektetett”, Tvrtko levetve a színpadi lét minden attitűdjét, halkan és természetesen ennyit mondott: Persze, hiszen erről szól ez az egész!

 A friss jegyeseknek – Méhész Bernadettnek és Sabján Bencének – a legjobbakat kívánjuk, s biztatásként hozzátesszük: az Agorával csak igazán jó történetek indulnak!

 A Forrás Rádióban holnap – november 25-én – meghallgathatják a lánykérés minden részletét.