A muzsikusnak dalból van a lelke…

A muzsikusnak dalból van a lelke…

Vérbő zene, pezsgő hangulat és önfeledt szórakozás jellemezte A Vértes Agorája évzáró programját, a – Mező Misivel, Németh Jucival, Behumi Dórival és Keleti Andrással fellépő – Budapest Bár koncertjét.

Amikor azt mondjuk (írjuk): Budapest Bár, nem csupán egy zenei formációt, hanem voltaképpen egy műfajt nevezünk meg. A magyar könnyűzenei élet olyan vibráló színfoltját, amely szinte nem ismer határokat a zenei stílusok ötvözése terén, legyen szó saját szerzeményekről vagy feldolgozásokról. Ez utóbbit nagyon magas szinten művelik: nincs az a régi dal, amelyet ne tudnának maivá varázsolni és újra slágerré tenni, s nincs az a friss sláger, amihez ne tudnának hozzátenni, s még egy kis ízzel telíteni. A zenekar tagjai – Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob) – hangszereik valódi virtuózai, szólóikat tapsvihar és lúdbőr kíséri. A velük fellépő énekesek többségében más, népszerű együttesek frontemberei, ami külön is érdekessé, s egyedivé teszi a formációt. Ehhez társul még a humorérzék, s az, hogy értenek a show-hoz.

Ezt érzéktelte és értékelte a tatabányai közönség is. A koncert majd’ két órája csak úgy elrepült, egyedül az ülvemaradás jelentett némi nehézséget… Ám a végén ez alól is felmentést kapott mindenki: egy teremnyi felnőtt ember állva, erősen gesztikulálva és énekelve próbálta növekedésre bírni azt a bizonyos szilvafácskát, amitől öregkora jóféle pálinkáját reméli!

Egy olyan elképesztően terhelt, bizonytalanságokkal teli, nehéz év után, mint 2021, ez igazi ajándék volt. Nekünk, szervezőknek különösen.