Petőfi200

Petőfi200

Szabadság, szerelem!
Petőfi Sándor születésének bicentenáriumát két éven át – és országszerte – tartó programfolyam ünnepli. Ez alkalomból ún. Petőfi Klubok alakulnak, amelyek a helyi események szervezési feladatait látják el. Tatabányán A Vértes Agoráját – a város és térsége meghatározó közművelődési-közösségi intézményét – bízták meg ezzel.

Az eseménysorozat formális megnyitójára jelképes időpontban került sor városunkban: a március 15-i ünnepség részeként a Tatai-medence országgyűlési képviselője, Bencsik János miniszterelnöki biztos egy – a Nemzeti Művelődési Intézet által összeállított – könyvcsomagot adott át a város polgármesterének, Szücsné Posztovics Ilonának. A könyvek hamarosan – a József Attila Megyei és Városi Könyvtár állományába kerülve – közkinccsé lesznek.


A Petőfi200 sorozat következő tatabányai eseménye – a Kerekes Band koncertje – az Agorában valósul meg, március 26-án, 19:30 órai kezdettel. A program ingyenes, bárki által szabadon látogatható.

Az Agora – és a városrészi művelődési házak – honlapján, valamint a Facebookon rendszeresen publikáljuk a sorozat helyi eseményeit.