Kultúrafogyasztási szokások és igények felmérése Tatabányán | JógyakorlatON.hu

Kultúrafogyasztási szokások és igények felmérése Tatabányán | JógyakorlatON.hu

A Vértes Agorája – a város és térsége meghatározó közösségi-kulturális intézménye – irányításával 2021-ben létrejött az Agora Fórum – Kerekasztal, amelynek missziója Tatabánya kulturális értékeinek örökítése és gyarapítása, és a közösségi élet dinamizálása. A kerekasztal első akciója a városlakók kultúrafogyasztási szokásainak és igényeinek – illetve a világjárvány erre a területre gyakorolt hatásának – felmérése volt.

Az Agora Fórum – Kerekasztal közel negyven Tatabányán működő közösségi-, kulturális- és civil szervezet aktív közreműködésével, pályázati forrásból, 1046 fő részvételével valósította meg a felmérést. S bár a minta nem reprezentatív, életkor, érdeklődési kör, iskolázottság tekintetében is arányos képet mutat.

Az adatelemzés egy rövid tanulmányban öltött formát. S most készült egy rövidfilm a Nemzeti Művelődési Intézet által működtetett JógyakorlatokON.hu felületre, amely ismerteti a kutatás létrejöttét, folyamatát és módszertanát.

 

A felmérés körét azóta bővítettük, s kérdezünk mindenkit – lakóhelytől függetlenül – , aki látogatója Tatabánya közösségi-kulturális intézményeinek és/vagy az általuk szervezett programoknak. Kérjük, vegyen részt benne Ön is: kitöltése anonim módon történik, s kb. tíz percet vesz igénybe. IDE kattintva érhető el.