A Brigád utazhat Prágába

A Brigád utazhat Prágába

A Brigád nyerte idén Tatabánya és térsége legnagyobb csapatversenyét, a Kincsesbánya vetélkedőt. A jó hangulatú játékos megmérettetés apropóját 2022-ben Tatabánya várossá nyilvánítása 75. évfordulója adta. Megvalósulása a közösségi élet intenzitásának és a városban működő kulturális és közgyűjteményi területen dolgozó szakemberek együtt gondolkodásának impozáns példája.

A vetélkedőn 30 csapat vett részt, a versenyzőknek 5 állomáson (a skanzenben, a könyvtárban, a színházban, a Puskinban és a Tulipános Házban) kellett teljesíteniük a különböző típusú, az adott helyszín identitásához köthető, – tudást, ügyességet vagy éppen erőt kívánó – feladatokat, s a végén az Agoránál megbirkózniuk egy kvízzel. 

Tették mindezt vidáman, mégis összpontosítva, s a lehető legjobb eredményre törekedve, azaz egészséges komolysággal fordulva a játékhoz. Éppen ezért végig szoros volt a verseny, amelyet végül a már említett Brigád névvel illetett csapat nyert. Sőt! A skanzen különdíját is ők érdemelték ki. A könyvtár által felajánlott különdíjat azonban a Későn ébredők nyerték el. Róluk azt is érdemes elmondani, hogy a nevezés lezárulta előtti utolsó másodpercben futott be a regisztrációjuk! S így – legalábbis egy részeredményt tekintve – elmondhatják, így lesznek az utolsókból elsők.

Mi agorások régóta és intenzíven készültünk erre a programra: rengeteget ötleteltünk, ha kellett módosítottunk, pontosítottunk, s végül a megvalósításhoz is hosszú és dolgos út vezetett. Ám ennek minden pillanata megérte, hiszen a nagyszabású, sok embert megmozgató programon minden a helyén volt, s ami a legfontosabb: a résztvevők jól érezték magukat, s elégedetten térhettek haza.

A csapatoknak és versenyzőiknek ezúton is köszönjük a hajlandóságot, az odafordulást, a lelkesedést, a csapat- és a vetélytársak, valamint a szervezők, s úgy általában a teljes program iránt tanúsított pozitív hozzáállását! Partnereinknek – a Tatabányai Múzeumnak, a József Attila Megyei és Városi Könyvtárnak, a Jászai Mari Színháznak, a Tulipános Háznak, s fődíjat felajánló Turul Utazási Irodának – hálával tartozunk az együtt gondolkodásért és a támogatásért.

A Brigádhoz csupán egyetlen kérésünk van: amikor Prágában élvezik a komló és maláta nedűt, s gyönyörködnek a város szépségében, egy pillanatig gondoljanak az itthon maradottakra: a vetélytársakra, s ránk!

 

20220924_03

 

A vetélkedő fődíja egy háromnapos prágai városnéző túra 10 fő részére.