Találkozás egy régi szerelemmel…

Találkozás egy régi szerelemmel…

Jóízű nosztalgiázásra invitáljuk az örökzöld dallamok kedvelőit. November 12-én a  Monarchia Operett  reprezentatív produkciójára várjuk az igényes kikapcsolódásra vágyó közönséget: a „Találkozás egy régi szerelemmel” című koncerten Magyarország legtöbbet játszott szerzője, Szenes Iván múlhatatlan slágerei csendülnek fel.

Szenes Iván – szövegíró és dalszerző – nevét a fiatalok is jól ismerik, hiszen időtlen alkotások százai fűződnek hozzá. Szövegei, “bemondásai” mára a kollektív emlékezet részévé lettek. Hogy csak néhányat említsünk: Mondd, miért szeretsz Te mást?” „Félteni kell…” „Szeretni bolondulásig” „Nem csak a húszéveseké a világ”

Az ő szövegére írt dalokat újra és újra feldolgozzák, s a mindenkori legnépszerűbb énekesek tűzik műsorukra.

De Szenes Iván mindezek mellett színházi ember, s nem utolsó sorban a halhatatlan Hofi Géza alkotótársa is volt. Előbbi minőségben a Vidám Színpad alapító dramaturgját tisztelhetjük benne, szerzőként – vagy sokkal inkább nagy színpadi verselőként – pedig közel 500 bemutatót jegyez.

Sikere különleges tehetségében és a minőség iránti elkötelezettségében rejlik. Hiszen szerelemről, vágyakozásról, csalódásról, szívszakadásról megszámlálhatatlan mennyiségű dalt komponáltak, s hozzá ugyanannyi szöveget írtak. Ám Szenes Iván valójában önálló zeneiségű – hol lírai és fennkölt, hol vidám és csibészes – verseket írt, amelyek egytől egyig az élet dolgairól mesélnek… vagyis dalolnak. S ez megkülönbözteti őt!

Hiszen ebben a bizonyos „könnyű” műfajban is csak az igazán minőségi alkotások bizonyulnak maradandónak. Szenes Iván egész életműve ilyen.

A mostani, másfél órás koncerten az alábbi slágerek csendülnek fel:

Jamaicai trombitás * Találkozás egy régi szerelemmel * Kicsi, gyere velem rózsát szedni * Kicsit szomorkás a hangulatom máma * Kislány a zongoránál * Lazítani * Mások vittek rossz utakra engem * Szeretni bolondulásig * Úgy szeretném meghálálni * Félteni kell * Ha legközelebb látlak * Mama * Nemcsak a húszéveseké a világ * Mindenkinek van egy álma * Mondd, miért szeretsz Te mást * Okosabban kéne élni * Minden asszony életében * Piros pezsgő * Én leszek * Engem nem lehet elfelejteni * Isten véled édes Piroskám * Az utolsó tánc * Hosszú, forró nyár * Én édes Katinkám * A régi ház körül * Ami a szívemen, a számon * Hosszú az a nap