Látópont Címet nyert A Vértes Agorája

Látópont Címet nyert A Vértes Agorája

A Vértes Agorája elnyerte a Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület „Látópont” elnevezésű szakmai címét, így tagja lett a Látópontok Hálózatának.

A Magyar Közösségépítők Értékszövetsége Egyesület 2022 őszén már harmadik alkalommal írta ki azt a pályázatot, amelyre azok az önkormányzati közösségi színterek, közművelődési intézmények, civil szervezetek pályázhattak, ahol valamilyen közösségi jó gyakorlatot végeznek, és tapasztalataikat szívesen be is mutatják másoknak.

A Bíráló Bizottság döntése alapján 2023-ra újabb 26 szervezettel gazdagodott a Látópontok köre, így összesen 74-re bővült a Hálózat. A hagyományoknak megfelelően a címbirtokosok ünnepélyes keretek között vehették át a Látópont Címet.

A március 2-i díjátadón Seffer Edina, A Vértes Agorája szakmai igazgatója, Budai Edit, a rendezvényszervező és térségi csoport vezetője és Fatuska Máté, a művészeti csoport vezetője vette át a rangos elismerést. A Vértes Agorája a Kincsesbánya és a Barangolónap elnevezésű programokat bemutató jógyakorlatok alapján bizonyult méltónak a Látópont Címre.

Az ünnepélyes átadás mellett a nap során elhangzottak a korábban Látópont Címet nyert szervezetek előadásai, valamint műhelymunkák keretében módszertani kérdésekkel is foglalkoztak a településvezetők és szakemberek.