Táborok: három a helyszín, három a téma, közös a jókedv

Táborok: három a helyszín, három a téma, közös a jókedv

Két hagyományos, és egy, az Agora vakációs kínálatában újdonságnak számító táborral folytatódott a nyár. A gyerekek „belakták” a várost, hiszen nem csak A Vértes Agorájában, de Kertvárosban és Felsőgallán is nagy volt a nyüzsgés a művelődési házban.

A RáHangoló tábor témája, hűen a nagy sikerű sorozathoz, ezúttal is a zene volt: a gyerekek minden nap egy-egy új művel ismerkedhettek meg, amelynek történetét kézműves foglalkozások keretében fel is dolgozták. A színes programban – a sok játék mellett – szerepelt dráma- és múzeumpedagógiai foglalkozás, koncert és könyvtárlátogatás is.

28. alkalommal is teljes létszámmal indult az Ifjúsági Sakktábor Kertvárosban. A hagyományos, versenyrendszerbe ágyazott sakkfoglalkozások mellett most is nagy sikere volt a táborvezető, Mészáros Vilmos által megálmodott „futósakknak”, amely nem csak az elmét, hanem a testet is próbára tette.  A fekete-fehér táblák mellől billiárd, asztalitenisz, filmvetítés és konzolos autóverseny szólíthatta el tábor résztvevőit, aki a mutatott lelkesedésük alapján ezúttal is sikeresen adtak mattot a vakációs unalomnak.

KÉPGALÉRIA

Felsőgallán a Bábjátszás és más csodák című táborban gyűltek össze a gyerek. Az öt nap során a báboké volt a főszerep, de számos élményt tartogatott a hungarikumokkal való ismerkedés, az NMI munkatársainak köszönhetően és a vendégszereplés a környebányai erdei táborban is. A résztvevők a Cortina Színitanoda főpróbáját is megnézhették, de a különböző kézműves technikákkal való ismerkedés, fagyizás és önfeledt játék is helyet kapott a repertoárban.

KÉPGALÉRIA

RáHangoló tábor

2023RáhangolóTábor