Önkéntesség hete

Önkéntesség hete

Önkéntesség hete

2023. december 4-8.

 
December 5-e az Önkéntesség nemzetközi világnapja. Az Agorában évről évre csatlakozunk e kezdeményezéshez, amely során a civil szervezetek és a vállalati szektor képviselőivel karöltve motivációs előadásokkal és börzével nyújtunk betekintési lehetőséget az önkéntesség sokrétű világába.

A kultúra, az oktatás, a tehetségkutatás, a hagyományápolás, a közösségépítés mellett a társadalmi felelősségvállalás is szerves részét képezi vállalati kultúránknak, amely nemcsak egy, a munkafolyamatainkban és üzleti tevékenységünkben jelen lévő szegmens, hanem a gondolkodásunkat, hozzáállásunkat, szemléletünket meghatározó irány.

Ebben az évben, rendhagyó, és egyben hagyományteremtő szándékkal kibővítjük önként, és örömmel vállalt szerepünket és új utakat nyitunk.

A Vértes Agorája Az Önkéntesség hete jegyében komplex programsorozattal készül:
December 4. és 8. között minden nap, különböző programokat szervezünk a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, a Coloplast Hungary Kft., a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum, illetve a Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálattal együttműködésben.

A december 4-i hét folyamán nevelőszülői hálózatban élő kisgyermekekkel közösen kézműveskedünk, társasozunk az Agorában, illetve a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Sárberki Lakásotthonában. A Coloplast Hungary Kft. két alkalommal, munkerőpiaci és pályaorientációs előadást tart a Szent Sebestyén (Tatabánya, Sárberek) és Szent Imre (Környe) Lakásotthonában élő, pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.

Síkvölgyön, a Tappancs Menhelyen a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum diákjai önkénteskednek, hogy szebb, és tisztább körülményeket biztosítsunk a menhelyen élő állatok számára.

Hisszük, hogy a társadalmi szerepvállalás és az önkéntesség nem csak egy konkrét tevékenység vagy kézzel fogható adomány, hanem maga a szándék és a tenni akarás.

 E szellemiséget követve dolgozunk és valósítjuk meg feladatainkat, az év minden, de különösen ebben az időszakában.