Járási együttműködés

A Vértes Agorája egyik kiemelt feladata, hogy térségi tanácsadói és szolgáltatási funkciót töltsön be. A Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás tagjaival (Gyermely, Héreg, Környe, Szárliget, Szomor, Tarján, Várgesztes, Vértessomló, Vértesszőlős) való együttműködés célja, hogy mérsékelje az infrastrukturális fejlettségbeli különbségeket és biztosítsa a települések közművelődési és kulturális célú együttműködését, annak kereteit. Ehhez A Vértes Agorája nyújt kulturális célú szakmai és módszertani szolgáltatásokat.

A összefogás keretében a közreműködők közművelődési, közoktatási, képzési térségi és közösségi funkciókat látnak el, és közösen szolgáltatásokat fejlesztenek. Ezzel járulnak hozzá a térség és a régió felzárkóztatásához, versenyképességének kialakításához, hiszen az ehhez elengedhetetlen információkat és hozzáféréseket biztosítják.

A projekt gesztor szervezete, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata és A Vértes Agorája intézménye mellett a térség települései, civil szervezetei és intézményei az alábbi fejlesztési területeken jelennek meg programokkal, rendezvényekkel, helyszínekkel és prezentációs felülettel:

  • multifunkcionális közösségi központ létrehozása,
  • közösségi, képzési és élményfunkciók biztosítása,
  • környező térségek és kistelepülések kulturális, közművelődési alapszolgáltatásainak támogatása, területi közművelődési tanácsadói és szolgáltatási funkció biztosítása.

A térség települései:

Tatabánya www.tatabanya.hu
Gyermely www.gyermely.hu
Héreg www.hereg.hu
Környe www.kornye.hu
Szárliget www.szarliget.hu
Szomor www.szomorkozseg.hu/
Tarján www.tarjan.hu
Várgesztes www.vargesztes.hu
Vértessomló www.vertessomlo.hu
Vértesszőlős www.vertesszolos.hu

Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás: www.tatabanya-kisterseg.hu