Kreatívmédia-szolgáltató műhely

Az Agora Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be „A digitális társadalom kihívásaira reagáló és annak vívmányait a közösségi-kulturális élet érdekében felhasználó kezdeményezések, folyamatok (“Homo Digitalis”) a tatabányai helyi közösség fejlesztésének érdekében” című pályázati felhívásra, amelyet nagy örömünkre támogatásra érdemesnek ítéltek.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00643 azonosító számú, Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségfejlesztő Műhely című pályázatot a Sport Hotel és Étteremben (Tatabánya, Szent Borbála út 11.), valamint a Szent Borbála téri irodaházban (Tatabánya, Szent Borbála tér 2.) valósítjuk meg.

A támogatásnak köszönhetően egy, az „Y” és „Z” generáció tatabányai képviselőit megszólító komplex tehetségtámogató, digitálistartalom-fejlesztő program valósul meg. A program célja egyrészt, hogy a résztvevő tatabányai fiatalok különféle médiatartalmak előállításához szükséges ismereteket sajátítsanak el, másrészt, hogy egy olyan online médiafelületet hozzon létre és tartson fenn, ahol az elkészült tartalmakat a szélesebb nyilvánosság részére elérhetővé teszik.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2019.05.31. és fizikai befejezésének tervezett napja 2020.12.31-e. A projekt elszámolható összköltsége 15.649.402 Ft, azaz Tizenötmillió-hatszáznegyvenkilencezer-négyszázkettő forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100%-a. A támogatást az Európai Szociális Alap biztosítja.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.06.30.)

A Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségfejlesztő Műhely projekt felkészítő/tréning szakasza 2021. februárjában vette kezdetét 16 tatabányai fiatal részvételével. Az első mérföldkő időszaka alatt a „Kommunikációs tréning”, valamint a „Közösségi média” modul lebonyolítása valósult meg részben online, részben kontaktórás formában.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.10.15.)

A Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségműhely folytatódott az online média megvalósítás mentori moduljával. A résztvevők a mentori modul alatt elsajátították az internetes újságírást Szűr Annamária, újságíróval. Az újságírás után a fiatalok filmes oktatásban vettek részt, ahol többek között a professzionális kamerakezelést, a világosítást és a digitális effektelést tanulták meg Vass Csaba szakember segítségével. Végül Illyés Roland, rádiós műsorszerkesztő mentori modulján vettek részt a hallgatók, ahol professzionális keretek között létesítettek egy amatőr rádióállomást. A modulokban fő szempont volt a szerkesztőségi gondolkodás elültetése a hallgatókban. Továbbá megtörtént a weboldal fejlesztése Orsó Lajos egyéni vállalkozóval. A későbbi supportot is ő végzi. A szakmai munkához szükséges írószerek beszerzésre kerültek.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2022.07.31.)

A Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségfejlesztő Műhely az utolsó megvalósítási időszakába ért. A résztvevők először egy csapatkohéziót megteremtő oktatási időszakban vettek részt. Fő célja a modulnak az úgynevezett „teamben” dolgozás és alkotás alapjainak lefektetése volt. A résztvevőknek a zavartalan alkotáshoz több nagy teljesítményű számítógépre volt szükségük, ezért béreltünk 4 db iMac Mini 2020-at. Az elkészült weboldalhoz szükséges volt webtárhelyet is bérelni. Az általunk bérelt tárhely kimondottan az audióvizuális és kreatív alkotóknak szánt csomag volt, amin akár több évnyi általuk végzett munkafolyamatot is le tudtak menteni.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2022.12.23.)

A Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségműhely folytatódott az online média megvalósítás mentori moduljával. A résztvevők a mentori modul alatt elsajátították az internetes újságírást Szűr Annamária, újságíróval. Megtörtént a weboldal fejlesztése Orsó Lajos egyéni vállalkozóval. A későbbi supportot is ő végzi.

Az Európai Uniós forrásból megvalósuló képzésen tizenöt fiatal tatabányainak volt lehetősége rádiózást, videózást és professzionális fotózást tanulni. A program résztvevőinek honlapja a https://kreativmediamuhely.avertesagoraja.hu linken tekinthető meg.

A projekt során a fiatalok készítettek egy image filmet, amiben szerepet kapott a jelentkezés, a modulokon tanultak és az eredmények.

Az image film a https://www.youtube.com/watch?v=8pdoG9agfhk linken tekinthető meg.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2022.12.30.)

A projekt a pályázatban foglaltaknak megfelelően megvalósult és lezárult.

ESZKÖZBESZERZÉS

Az Agora Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be „A Tatabányai Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében támogatást nyert programokhoz, folyamatokhoz kapcsolódó, illetve a stratégia megvalósulását elősegítő különálló beruházások” című pályázati felhívásra, amelyet nagy örömünkre támogatásra érdemesnek ítéltek.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00364 azonosító számú, Kreatívmédia-szolgáltató és tehetségfejlesztő műhely stúdiójának és eszközparkjának létrehozása című pályázatot a Szent Borbála téri irodaházban (Tatabánya, Szent Borbála tér 2.) valósítjuk meg.

A pályázatnak köszönhetően, Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségfejlesztő Műhely néven, az „Y” és „Z” generáció tatabányai képviselőit megszólító komplex tehetségsegítő, digitálistartalom-fejlesztő programot támogató ingatlan- és eszközpark fejlesztés valósul meg. Az ingatlanfejlesztés által rádiós és televíziós tartalmak gyártására alkalmas fizikai tér létesül, a technikai eszközök pedig média anyagok létrehozását, feldolgozását teszik lehetővé.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2019.06.01. és fizikai befejezésének tervezett napja 2019.12.31-e. A projekt elszámolható összköltsége 4.565.699 Ft, azaz Négymillió-ötszázhatvanötezer-hatszázkilencvenkilenc forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100%-a. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2022.05.31.)

A Kreatívmédia-szolgáltató és Tehetségfejlesztő Műhely stúdiójának felszerelése, eszközparkjának összeállítása során elsődleges szempont volt a rendszerelvű megközelítés, valamint a korszerű, magas minőség, és ebből adódóan a hosszútávú fenntarthatóság. A két ütemben megvalósuló eszközbeszerzés során olyan összetett kép- és hangrögzítő, illetve feldolgozó rendszer került kialakításra, ami hosszútávon versenyképes és jól alkalmazható.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2022.07.31.)

A projekt a pályázatban foglaltaknak megfelelően megvalósult és lezárult.