Láthatatlan kiállítás

Az Agora Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be az „Újszerű, innovatív közösségfejlesztő, tehetségfejlesztő, a tehetség kibontakozását és az egész életen át tartó tanulást támogató folyamatok Tatabánya város különböző célcsoportjainak, különös tekintettel az “Y” és “Z” generáció bevonására” című pályázati felhívásra, amelyet nagy örömünkre támogatásra érdemesnek ítéltek.

A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00675 azonosító számú, Láthatatlan Kiállítás című pályázatot A Vértes Agorájában (Tatabánya, Szent Borbála tér 1.) valósítjuk meg.

Az öt napon át tartó kiállítás során Tatabánya lakossága, különös tekintettel az „Y” és a „Z” generációra, a látássérültek szempontjából, játékos módon élheti át a múzeumlátogatás élményét, a közlekedés és a mindennapok kihívásait, a kommunikációs lehetőségeket. A program célja, hogy az egyes érzékenyítő foglalkozások által, empirikus úton felhívja a figyelmet a fogyatékosság megértésére, a másság elfogadására. Továbbá hozzá kíván járulni a helyi lakosság szemléletmódjának alakításához, amely elősegítheti az integrációt.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2020.02.13. és fizikai befejezésének tervezett napja 2021.12.24-e. A projekt elszámolható összköltsége 2.076.242 Ft, azaz Kétmillió-hetvenhatezer-kétszáznegyvenkettő forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100%-a. A támogatást az Európai Szociális Alap biztosítja.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.09.30.)

Az első mérföldkő során megtörtént a Láthatatlan Kiállítás programot menedzselő stábbal és a helyi középiskolákkal való kapcsolatfelvétel, időpont egyeztetés. Megtörtént a teljes projekt sikeres lebonyolítását támogató további feladatok végrehajtása, mint például a passok és nyakpántok megrendelése, adminisztrációhoz szükséges dokumentumok előkészítése.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.11.30.)

A budapesti Láthatatlan Kiállítás időszakosan Tatabányán, a Vértes Agorájában 2021.10.04-08 között került megrendezésre. A rendezvény öt napon keresztül volt megtekinthető, amelyen szervezetten helyi iskolás csoportokat, valamint tatabányai lakosokat fogadtunk. A kiállítás két szakaszból állt: egy láthatóból és egy láthatatlanból. A látható részen a fehérbotos közlekedéssel, a Braille-írással, tapintás alapú játékokkal, látássérültek által használt eszközökkel és a Facing Emotions arcfelismerő applikációval ismerkedhettek meg a résztvevők, amely nagymértékben megkönnyíti a látássérültek kommunikációját. A láthatatlan részen játékasztal, szoborpark és kóstolóhelyszín várta a látogatókat.

A projekt megvalósítása során megközelítőleg 760 fő érdeklődő vett részt a kiállításon, melyből az „Y” és „Z” generációt közel 630 fő képviselte.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.12.24.)

A projekt a pályázatban foglaltaknak megfelelően megvalósult és lezárult.

Az Agora Nonprofit Kft. pályázatot nyújtott be „A Tatabányai Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia keretében támogatást nyert programokhoz, folyamatokhoz kapcsolódó illetve a stratégia megvalósulását elősegítő különálló beruházások” című pályázati felhívásra, amelyet nagy örömünkre támogatásra érdemesnek ítéltek.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00366 azonosító számú, Láthatatlan Kiállítás – Eszközbeszerzés című pályázatot A Vértes Agorájában (Tatabánya, Szent Borbála tér 1.) valósítjuk meg.

A szakmai program lebonyolításához szükséges, beszerzésre kerülő eszközök mindegyike a gördülékeny, zavartalan megvalósítást biztosítja. Egyes eszközök az időpontok ütemezésének kijelzésével, az érdeklődők navigálásával, terelésével (kordonok, Smart LED TV, hordozható számítógép), mások pedig a beszűrődő fény megakadályozásával (sátor) támogatják a szakszerű lebonyolítást.

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2020.02.13. és fizikai befejezésének tervezett napja 2021.11.30-a. A projekt elszámolható összköltsége 614.500 Ft, azaz Hatszáztizennégyezer-ötszáz forint. A támogatás intenzitása a projekt elszámolható összköltségének 100%-a. A támogatást az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja.

Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.10.31.)

2021. október 4-8-án 9 és 18 óra között a beszerzett eszközök segítségével megrendezésre került a Láthatatlan Kiállítás című projekt. A program célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a fogyatékossággal élők megértésére, a másság elfogadására és a toleráns szemléletmód kialakítására, különös tekintettel az „Y” és a „Z” generáció körében.

A pályázat segítségével megvásárolt eszközök (alumínium vázas sátor, szalagkordon, Smart LED TV, TV tartó konzol, hordozható számítógép) lehetővé tették az előző években megvalósult program még színvonalasabb megvalósítását.

 Tájékoztató projekt előrehaladásáról (2021.11.30.)

A projekt a pályázatban foglaltaknak megfelelően megvalósult és lezárult.