Agora Zenei Esték I. | Tatabányai Black Diamond Big Band

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

20180706_01

 

Vendégművész

MALEK ANDREA

A Black Diamond Big Band Tatabánya egyetlen – és nagyon népszerű – big bandje. Évek óta színvonalasan mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai többségben képzett klasszikus- és jazz zenészek, ami lehetővé teszi, hogy többféle stílusban játsszanak.  

Az 1998-ban alakult Black Diamond Big Band újdonságot jelentett Tatabánya jazz zenei életben, hiszen létrejött egy big band, amely hangzása az 1920-as éveket idézte. A zenekar ma is tartó dinamikus és töretlen fejlődését az együttes alapítója és vezetője Ludányi Tamás, valamint művészeti vezetője Elek István szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon tanára biztosítja.

A Black Diamond Big Band ars poeticája: a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, s közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak. Az együttes céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra hazai interpretálását.

 

Az Agora Zenei Esték helyszíne a Zenepavilon,
kedvezőtlen időjárás esetén pedig A Vértes Agorája nagyterme.

Kedves Közönségünk!
A zenei piknikre bátran hozhatnak plédeket, hogy a füves részen kényelmesen élvezhessék a programot. Ha úgy gondolják, a  kedvenc széküket se feledjék otthon.

Rossz idő esetén A Vértes Agorájában játszanak a fellépők.  Ebben az esetben a koncertet korlátozott számban – a befogadóképesség határáig, érkezési sorrendben elfoglalva a helyeket – tekinthetik meg az érdeklődők.

2018. július 06.

Részletek

Dátum: 2018.07.06.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Zenepavilon

Fő tér
Tatabánya, Komárom-Esztergom 2800 Magyarország

+ Google Térkép