Agora Zenei Esték II. | Esszencia

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

20190712_01

Esszencia

Az Esszencia Produkció 4 éve alakult számos neves és elismert népzenész közös elképzeléseként, azzal a céllal, hogy a közönség számára eddig kevésbé ismert és megszokott módon, a népzenét a klasszikus zenével és a jazz muzsikával elegyítse.

A kísérlet olyan jól sikerült, hogy a zenekar az elmúlt években számos hazai és határon túli nagyváros közönségét hódította már meg, idén februárban pedig Ausztráliában, a melbourne-i HUNGAROFEST rendezvényen szerepelt óriási sikerrel.

Az Esszencia koncertjeinek különleges atmoszférája van. Zenéje elgondolkodtat, kikapcsol, felszabadít. Közönsége számára minden koncert felér egy ünneppel.

Népzene, klasszikus zene és jazz, idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidám és szomorú, hagyományos és progresszív. EZ AZ ESSZENCIA…
…ahol a világ sokszínűségéből fakadó ellenétek éppolyan természetességgel léteznek együtt és egymás mellett a zenében, amire a való életben is vágyunk, tisztelve egymást, tanulva a másiktól.
Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz.
Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát.
Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját.

Forrás: esszenciaprodukcio.hu

Tagok:

Lakatos Róbert – klasszikus brácsa, hegedű
(A Luxemburgi Európai Szólisták zenekara és a Szlovák Filharmónia egykori brácsaművésze, a kassai Thália Színház zeneigazgatója; Fonogram díj; Harmónia díj; Pro Pátria díj)

Bognár Szilvia – ének
(az etNoé Zenekar alapítótagja; Kodály Zoltán-emlékdíj; Közép Mo-i Regionális Príma Díj; Népművészet Ifjú Mestere)

Balogh Kálmán – cimbalom
(a világ egyik legismertebb cimbalomművésze; a Liszt Ferenc Zeneakadémia zenetanára; Kodály Zoltán díj; Magyar Örökség Díj; Hungaroton díj; Bezerédj-díj; Népművészet Ifjú Mestere)

Kunos Tamás – népi brácsa
(alapító tagja a Csík Zenekarnak; Kossuth-díj; Prima Primissima Díj; Népművészet Ifjú Mestere)

Kováts Gergő – szaxofon, klarinét, fuvola
(az Irie Maffia és a Budapest Improvisers zenekarok tagja; Junior Príma Díj; a balatonfüredi országos jazz verseny győztese)

Bognár András – nagybőgő
(a Dresch Vonós Quartet tagja; Junior Príma Díj)

 

Az Agora Zenei Esték helyszíne a Zenepavilon,
kedvezőtlen időjárás esetén pedig A Vértes Agorája nagyterme.

Kedves Közönségünk!
A zenei piknikre bátran hozhatnak plédeket, hogy a füves részen kényelmesen élvezhessék a programot. Ha úgy gondolják, a  kedvenc széküket se feledjék otthon.

Ha mostoha időjárást jeleznek előre a meteorológusok, akkor A Vértes Agorájában játszanak a fellépők.  Ebben az esetben a koncertet korlátozott számban – a befogadóképesség határáig, érkezési sorrendben elfoglalva a helyeket – tekinthetik meg az érdeklődők.

Erre az alkalomra eredetileg a MagyarVista Social Club koncertjét terveztük – és hirdettük meg nyomtatott felületeinken -, ám ők egy előre nem látható körülmény miatt a fellépést lemondani kényszerültek. 
2019. július 12.

Részletek

Dátum: 2019.07.12.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Zenepavilon

Fő tér
Tatabánya, Komárom-Esztergom 2800 Magyarország

+ Google Térkép