Frenák Pál Társulat: Birdie

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A rendezvény elmarad. A belépőjegyek visszaváltására – a vásárlás helyén – lesz lehetőség.
Ennek menetéről bővebb információ ITT érhető el.

 

A Tavaszi Fesztivál fal- és tabudöntögető produkciója

Bezártság és izoláció. Szabadság és végtelenség. Frenák Pál koreográfus előadása a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról és azok túllépéséről szól – legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok. Mi az, ami bezár és elválaszt minket? Mi az, ami megnyit és felszabadítja a korlátokat? Hogyan működik a fantázia, a képzelet – hogyan konstruálunk új, párhuzamos valóságokat azért, hogy élhetővé tegyük jelenünket vagy újrarajzoljuk a múltunkat? Repülés? Szárnyak? Kalitkák? Mi történik, ha a külvilág szembesít minket azzal, hogy a valóság, amelyben élünk, mégsem a közösség által valóságosnak ítélt realitás?

Az új kreációban a Frenák Pált hosszú évek óta foglalkoztató repülés-motívumon túl Alan Parker Birdy című filmdrámája, William Wharton amerikai író 1978-as, azonos című regénye, valamint Raymond Depardon’s San Clemente című dokumentumfilmje szolgál inspirációul a koreográfus számára, és ahogy az tőle megszokott, az új produkció is izgalmas és egyedi térélményt kínál. Frenák Pál ez alkalommal a Tervhivatal építészcsoport tervezőivel együttműködésben alkotja meg a táncelőadás különleges díszletét. A 3D-s grafikai tervezőprogramok világát idéző, közel 2,5 méter magas elemekből, átjárható különleges fémlabirintus, lenyűgöző és grandiózus térrendszer épült, amelyet Lakos Dániel építész formatervezési díjat nyert, innovatív térbeli kirakós játéka, a Logifaces ihletett. Frenák Pál ezúttal is nemzetközi csapattal dolgozott: kubai, francia és magyar táncművészek lépnek színpadra, és természetesen az előadás hangkulisszája is nemzetközi együttműködésben született. A produkció zenei anyaga a fiatal és elképesztően tehetséges berlini zeneszerző, Norman Levy munkája. A társulatra jellemző intenzív, magával ragadó elektroakusztikus zenei világ most klasszikus zenei etűdökkel ellenpontozódik, Kertész Endre nagyszerű csellójátékával a színpadon.

forrás: MÜPA

 

Frenák Pál Társulat: Birdie | Március 26-án Tatabányán

Frenák Pál anyanyelve a mozdulat, amelynek kifejezőerejét minden alkotásában – táncművészként és koreográfusként is – a tökéletességig fokozza. A Tavaszi Fesztiválra a nevével fémjelzett – nemzetközi – társulat a „Birdie” című előadással érkezik március 26-án A Vértes Agorájába. Az emberi képzelet végtelenségéről, a test és szellem korlátairól, s az életet átszövő – olykor antagonisztikus – ellentétekről mesélő darab a fesztivál legkülönlegesebb produkciójának ígérkezik. Az ízelítőt Lőrincz Emma táncművész hozta el az Agora színpadára. https://avertesagoraja.hu/frenak-birdie/

Közzétette: A Vértes Agorája – 2020. február 23., vasárnap

Belépőjegyek A Vértes Agorája jegypénztárában is kaphatók.
3.500 Ft (Teljes ár)
2.900 Ft (Korai elővételben, 2020. február 29-éig)
Utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát erre a rendezvényre elfogadunk.
Bővebb információ

 

A fesztivál fő támogatója a

2020. március 26.

Részletek

Dátum: 2020.03.26.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: Elmarad!
Esemény kategória: ,
Esemény címkék:

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website