Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Kultimo az Agora hagyományteremtő szándékkal életrehívott művészeti programsorozata, amely kifejezetten magas színvonalú, különleges produkciókat kíván bemutatni a tatabányai közönségnek. A sorozat helyszínéül az egyedi miliőt ígérő Tulipános Házat választottuk, s elsőként egy kivételes irodalmi-zenei fúzióval, Kollár-Klemencz László és Grecsó Krisztián lép színpadra.

Szív, ha üt, magyar – greCSÓKOLlár 2.0

Ilyen az, amikor két sokoldalú, kreatív, alkotóereje teljében levő, méltán népszerű művész egymásra talál: a dalszerző, szövegíró, frontember (Kistehén) és a sokkötetes író, színpadi szerző közös estje kötelező program mindenkinek, aki szeretne meggyőződni arról, hogy az igényes, magas nívójú kortárs művészet is lehet magával ragadóan élvezetes és szórakoztató. A greCSÓKOLlár két nagyszerű alkotó és kiváló előadói képességekkel rendelkező színpadi ember közös gondolkodásának, párbeszédének feszesre komponált, ám számos rögtönzéssel, spontaneitással teli műsora a barátságról, szerelmekről, szeretőkről, maradásról és menekülésről, reményről és lemondásról, elindulásról és megérkezésről, otthonról és otthontalanságról. Régi történetek, fülledt esték, adomák és legendák közös dalokban és új novellákban elbeszélve – hozzánk és rólunk szóló történet mindahány. A zenés kalandozás különlegessége, hogy a hazai underground egyik legsokoldalúbb szereplője, az immár két remek novelláskötetet is jegyző Kollár-Klemencz László prózaíróként, a páratlanul népes olvasótáborral rendelkező Grecsó Krisztián pedig zenészként és dalszerzőként is bemutatkozik. Teszik mindezt mindennemű művészi allűröktől mentes, végtelenül vonzó, személyes hangnemben, miközben elmosódnak a műfaji különbségek, s a zenei, az előadói és az irodalmi megszólalás egymásban oldódik fel. (Írta: Keresztury Tibor)

Az előadás vendége Hrutka Róbert, zenész, zeneszerző, énekes, Fonogram- és Artisjus-díjas zeneszerző, 2017-ben az Év Zeneszerzője, akinek a repertoárja széles spektrumon mozog: Dés László, Bereményi Géza, Sebestyén Márta, Charlie, Tolvaj Renáta, az utóbbi években pedig többek között Udvaros Dorottyával, Für Anikóval és Tompos Kátyával készített lemezt. Több nagy sikerű mozifilm zenéjét is Ő jegyzi: Magyar Vándor, Lora, Valami Amerika 2-3, Üvegtigris 3, a Kincsem és a Toxikoma című mozifilmek zenéje.

Az előadáson közreműködik még Mákó Kató (vokál és archaikus ütőshangszerek) és Vajdovich Árpád (bőgő és vokál).

A rendezvény INGYENES regisztrációs jeggyel látogatható.
Jegyek igényelhetők A Vértes Agorája jegypénztárában és a Tulipános Házban, december 10-étől.
A Tulipános Házban előzetes egyeztetés szükséges a jegyek átvételéhez, az alábbi telefonszámon: (70) 457 9708

 

A rendezvény  a „TOP-7.1.1-16-H-037-2 Kulturális-művészeti, nemzetiségi és hagyományőrző programok, kezdeményezések, alkotó és befogadó folyamatok a tatabányai helyi közösség fejlesztésének érdekében ” című felhívás – C) Tatabányai kezdeményezésű művészeti és kulturális programok” tevékenységre benyújtott pályázaton elnyert forrásból valósul meg.  A projekt címe: „Művészeti programok a Tulipános Házban”,  azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00673
2021. december 30.

Részletek

Dátum: 2021.12.30.
Időpont: 18:00 - 19:30
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória: ,

Helyszín

Tulipános Ház

Népház u. 7.
Tatabánya, Komárom-Esztergom 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

(70) 457 9708