Guerilla

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

20190228_01


PREMIER ELŐTTI VETÍTÉS
ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ

Az elsők között láthatja Kárpáti György Mór filmjét, aki február 28-án ellátogat A Vértes Agorájába. Az 1848-49-es szabadságharc idején játszódó Guerilla márciusban kerül a mozikba, a tatabányai közönségnek így az országos premier előtt lesz alkalma megtekinteni a különlegesnek ígérkező mozit. A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő rendező első nagyjátékfilmje hiteles korrajz: a film készítőinek célja, hogy a historizáló szemlélet helyett a közeli perspektíva használatával mutassák meg az 1848-49-es időszak hangulatát, az ismeretlen hősök néhány napját az erdő mélyén.

A vetítést követően vendégünk lesz a rendező, Kárpáti György Mór és Váradi Gergely, a film tatabányai származású főszereplője.

GUERILLA
magyar történelmi dráma | 86 perc | 2019

12 éven aluliaknak a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. A bűntudattól hajtott fiú bízik benne, hogy hazaviheti a testvérét, de egy hazugsága folytán besorozzák, így maradnia kell. Közel kerül egy lányhoz, aki a sebesülteket ápolja, és akibe az öccse szerelmes: ez tovább szítja a fivérek közötti ellentéteket. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

A rövidfilmjeivel Cannes-ban és Berlinben is sikereket elérő Kárpáti György Mór első nagyjátékfilmje, a Guerilla hiteles korrajz: a film készítőinek célja, hogy a historizáló szemlélet helyett a közeli perspektíva használatával mutassák meg az 1848-49-es időszak hangulatát, az ismeretlen hősök néhány napját az erdő mélyén.

2019. február 28.

Részletek

Dátum: 2019.02.28.
Időpont: 17:00 - 18:30
Jegyár: Ingyenes
Esemény kategória:
Esemény címkék:,

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website