Nagy zenészek – nagy szerelmek

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Bősze Ádám

szórakoztató komolyzenei előadása

 

“A zene kifejezi mindazt, ami szavakkal elmondhatatlan, mégsem maradhat kimondatlanul.”

Az idézet Victor Hugo-tól származik. Az a tény, hogy a francia romantika legnagyobb írója aposztrofálta így a zenét, az igazságát megkérdőjelezhetetlenné teszi. De mindannyian átéltük többször is: a zenéhez érzelmeket társítunk, s az érzelmekhez zenét. A klasszikus zeneszerzők képesek érzelmi hullámvasútra ültetni a XXI. században élőket is.

Most egy különleges programra várjuk a közönséget, amelyen a zenetörténet legnagyobb komponistái közé tartozó Mozart szerelmi életébe – s ezáltal talán magába az ihletbe – nyerhetnek betekintést.

Bősze Ádám zenetörténész az osztrák klasszikus zeneszerző viharos viszonyairól, apai áldás nélkül köttetett házasságáról, jelleméről mesél majd, – kendőzetlen őszinteséggel, a maga valójában, stand up stílusban. Házastársak, szeretők, beteljesült és reménytelen szerelmek, törvényes és törvénytelen gyermekek, s az ezt övező korabeli erkölcsi normák kerülnek szóba a közel másfél órás előadáson. Gondolatban bejárjuk Salzburgot, Bécset, de lévén Mozart világutazó volt, életének más helyszíneit is.

A szórakoztató ismeretterjesztés forrásai a fennmaradt – változatos, olykor érzelmes, máskor egészen illetlen és merész hangvételű, magyar nyelven számos esetben nem hozzáférhető – levelezések, naplóbejegyzések és más írásos emlékek.

Belépőjegyek az Agora jegypénztárában és online is vásárolhatók: 2.500 Ft
Február 14-én – a Bálint-napi szeretetünnepen – 1.500 Ft!
Utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát elfogadunk.
Bővebb információ

 

2022. március 16.

Részletek

Dátum: 2022.03.16.
Időpont: 18:00 - 19:30
Jegyár: 2500 Ft
Esemény kategória: ,

Helyszín

Kortárs Galéria

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, Komárom-Esztergom 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

+36 34 688-146

Visit Venue Website