Nemzetközi Magyar Zongoranégyes

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.
[Not a valid template]

 

Fellépő művészek

Sebestyén Kati hegedűművész,
a Brüsszeli Királyi Zeneakadémia tanszakvezetője
Kóta Gergely hegedű és brácsaművész,
a Brüsszeli Ifjúsági Zenekar vezetője
Botvay Károly Kossuth-díjas gordonkaművész,
a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzor emeritusa
Dezső Marianna zongoraművész,
a tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskola igazgatója

A kamarazene szeretete és Schiffer Ervin nemzetközi hírű brácsaművész emlékének megőrzése késztette a Nemzetközi Magyar Zongoranégyes tagjait az együttes létrehozására és a közös muzsikálásra.

Annak ellenére, hogy Európa különböző helyein élnek, sok közös szál köti őket össze: először is mindannyian magyarok, ugyanazt a zenei nyelvet beszélik. Mindannyian szorosan kapcsolódnak a Tatai „Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus” munkájához, ahol csapatként működve segítik a fiatal muzsikusok művészeti fejlődését és bevezetik őket a kamarazene világába.

Az együttes minden tagját különleges kapcsolat fűzi Schiffer Ervin világhírű brácsaművészhez, aki a tatai nemzetközi kurzus alapítója volt feleségével, Sebestyén Katalin hegedűművésszel együtt. Botvay Károly gordonkaművész iskolatársa és barátja, Dezső Marianna zongoraművész a Tatai Nemzetközi Zenei Mesterkurzus szervezője, amelynek Ervin az alapítója, továbbá Kóta Gergely fiatal hegedű- és brácsaművész a művészházaspár tanítványa volt. Schiffer Ervin 2014-ben bekövetkezett halála késztette a muzsikusokat arra, hogy közös kamarazenéléssel, koncertekkel őrizzék meg a nemzetközi hírű művész emlékét.

A Tatabányai Tavaszi Fesztivál programjaiban idén már 4. alkalommal lépnek fel, de résztvevői a Tatai Barokk Fesztiválnak is. Az elmúlt években bemutatkoztak Belgiumban (Antwerpen, Brüsszel) és Svájcban is. Műsorukon klasszikus, romantikus és 20. századi zeneszerzők zongoranégyes művei szerepelnek.

Mostani hangversenyükön két  romantikus művet, Felix Mendelssohn op.1. c-moll és Gabriel Fauré  No.1. op. 15. c-moll zongoranégyesét tűzték műsorra.

 

Belépőjegyek A Vértes Agorája jegypénztárában is kaphatók.
Korai elővételben (február 28-áig): 1.800 Ft
Tatabánya Kártyával: 2.000 Ft
Teljes ár: 2.500 Ft

Erre a rendezvényre utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát is elfogadunk.
Bővebb információ

2018. március 23.

Részletek

Dátum: 2018.03.23.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: 1800 Ft-tól
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Erkel Ferenc Zeneiskola

Fő tér 34.
Tatabánya, Komárom-Esztergom 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 311 328

Visit Venue Website