Tatabányai Black Diamond Big Band és vendégei

Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

 

A Black Diamond Big Band Tatabánya egyetlen – és nagyon népszerű – big bandje. Évek óta színvonalasan mutatja be a korabeli swing zenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai többségben képzett klasszikus- és jazz zenészek, ami lehetővé teszi, hogy többféle stílusban játsszanak.  

Az 1998-ban alakult Black Diamond Big Band újdonságot jelentett Tatabánya jazz zenei életben, hiszen létrejött egy big band, amely hangzása az 1920-as éveket idézte. A zenekar ma is tartó dinamikus és töretlen fejlődését az együttes alapítója és vezetője Ludányi Tamás, valamint művészeti vezetője Elek István szaxofonművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon tanára biztosítja.

A Black Diamond Big Band ars poeticája: a kortárs jazz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, s közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak. Az együttes céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra hazai interpretálását.

 

Az idei tavaszi fesztiválon két – a nagyvilágban is elismert – hazai művész lesz a zenekar vendége, Oláh Kálmán jazz-zongoraművész, valamint Gájer Bálint jazzének előadóművész.

 

Belépőjegyek A Vértes Agorája jegypénztárában is kaphatók.
Korai elővételben (február 28-áig): 1.800 Ft
Tatabánya Kártyával: 2.000 Ft
Teljes ár: 2.500 Ft

Erre a rendezvényre utalványt, valamint Cafeteria- és SZÉP Kártyát is elfogadunk.
Bővebb információ

2018. március 14.

Részletek

Dátum: 2018.03.14.
Időpont: 19:00 - 20:30
Jegyár: 1800 Ft-tól
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

A Vértes Agorája

Szent Borbála tér 1.
Tatabánya, 2800 Magyarország

+ Google Térkép

Telefon:

06 34 688 100

Visit Venue Website